Deli: Čanak potkopava saradnju Mađarske i Srbije

Poslanik Evropskog parlamenta ispred vladajuće partije u Mađarskoj Fides i bivši vojvođanski sekretar za nacionalne manjine Andor Deli optužio je Ligu socijaldemokrata Vojvodine (LSV) da pokušava da "potkopa" dobru saradnju između Mađarske i Srbije.

Poslanik Evropskog parlamenta ispred vladajuće partije u Mađarskoj Fides i bivši vojvođanski sekretar za nacionalne manjine Andor Deli optužio je Ligu socijaldemokrata Vojvodine (LSV) da pokušava da "potkopa" dobru saradnju između Mađarske i Srbije.

Deli je za Mađar so (Magyar Szo) rekao da su izjave predsednika LSV Nenada Čanka "šamar" za istorijsko pomirenje mađarskog i srpskog naroda.

Čanak je u ponedeljak oštro kritikovao Delija. Naveo je da on, odbacivanjem kritika i uvredama na račun LSV, nije izneo nijedan argument, već samo "proizvoljne kvalifikacije u najboljem maniru desničarskih ekstremista čiji je bestidni sluga".

Deli je potom ocenio da je problem LSV u tome što ne može da pronađe svoje mesto na političkoj sceni, pa se zbog toga "kači" za sve što je u vezi sa Savezom vojvođanskih Mađara, kao i sa rezultatima rada ove stranke.

"Moje prisustvo u Evropskom parlamentu ima funkciju mosta. Bez obzira da li govorimo o srpskim ili o mađarskim interesima, zajednički cilj jeste priključenje Srbije EU, isto kao što je zajednički cilj dalje jačanje dobrosusedskih odnosa i jačanje vladavine prava", rekao je Deli.

  • CANAK

    14.02.2015 18:32
    ja sam CANAK
    Ja sam "Canak" Vojvodjanski Srbin koji ne trpi pretnje ma bile one i od VELIKO SRBA ili Madjara .Onaj ko ne ZASTUPA Srbiju ne zastupa ni mene i zato sam CANAK II .Ko ima protiv nek razmisli ciji je ovaj gore covek -nas ili orbanov .Sta neznate ko je Orban ,ajd pomocicu malko zivi u Madjarskoj!
  • NS2

    13.02.2015 09:27
    JEL DELI
    Izvini a cije INTERESE TI ZASTUPAS ?
    VOJVODJANSKE sigurno ne .Srbijanske jos manje e onda ostaje samo MADJARSKE DRZAVE!
    I koj se ti ovcin ovde TRTIS i pretis ,ti imas DVE domovine JA I CANAK jednu i u pravu je sve sto kaze .I da znas prosla su vremena kad su Siptari govorili"nemoj da vrsis pretisak na meni" !
  • 12.02.2015 12:27
    A ti si cist kao suza mali Orbanov.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina