LDP: Formirati Vojvođanski politički front

Liberalno-demokratska partija Vojvodine pozvala je danas na formiranje Vojvođanskog političkog fronta i podržala najavljene protestne šetnje i marševe za promenu položaja te pokrajine.
Liberalno-demokratska partija Vojvodine pozvala je danas na formiranje Vojvođanskog političkog fronta i podržala najavljene protestne šetnje i marševe za promenu položaja te pokrajine.

"Nedopustivo je da Vojvodina nema političku snagu koja bi se poštovala u Srbiji i u svetu, da moljaka u predsoblju Skupštine ili Vlade Srbije da joj se kao prosjaku udeli, ukoliko se uopšte po neko smiluje da uvaži vojvođanske zahteve", navodi se u saopštenju.

U saopštenju LDP Vojvodine koje je potpisao potpredsednik stranke Dušan Mijić, dodaje se da se ta stranka zalaže za formiranje Vojvođanskog političkog fronta koji bi okupio stranke i nevladine organizacije koje se zalažu za promenu položaja Vojvodine. "Zbog toga je borba za potpuno drugačiji položaj Vojvodine u novom ustavu moguća samo zajedničkim zalaganjem za Vojvodinu i njen novi osnovni zakon, kojim bi u složenoj državi imala ustavnu autonomiju", piše u saopštenju.

Mijić je naveo i da LDP podržava "Šetnju za Vojvodinu", koju su za 5. oktobar najavili Vojvođanski klub i Vojvođanska partija, kao i "Marš za Vojvodinu", za koji se zalaže organizacija Mlada Vojvodina i ocenio da su Vojvodini potrebni "i pamet i snaga, ali pre svega jedinstvo u borbi".

"Podržavamo svaku političku akciju kojom se aktuelizuje pitanje Vojvodine sa željom da se međusobne političke optužbe u Vojvodini prenesu na međusobnu političku podršku ka zajedničkom cilju", navodi se u saopštenju za javnost.
  • Andrija Šrek

    03.10.2015 16:01
    ???
    G. Mijiću, nije jasno, LDP Vojvodine, kao nova stranka, ili LDP kao Čedin LDP?
  • ZoranNS

    03.10.2015 15:28
    Gejevi hrabriji od Vojvođana, izlaze hrabro
    Gejevi hrabriji od Vojvođana, izlaze hrabro pred rulju sa svojim zahtevima, bore se za svoja prava, a Vojvođani, sede u praznom ambaru za kukuruz i plaču nad svojom sudbinom, niko neće da im udeli njihova prava.
  • adzija

    03.10.2015 14:27
    iš, setili se Vojvodine pred izbore
    ajte vi lepo sa radulovicem u bg, pa formirajte srbijanski front. A o Vojvodini ce brinuti gradjanke i gradjani Vojvodine!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.