Kori Udovički ne da Pajtiću da zapošljava nove ljude

Vlada Vojvodine tražila je od republičkih vlasti odobrenje da zaposli 21 osobu, međutim, nadležna ministarstva im neće dati odobrenje za to.
Vlada Vojvodine tražila je od republičkih vlasti odobrenje da zaposli 21 osobu, međutim, nadležna ministarstva im neće dati odobrenje za to, saznaje Blic.

I pored odluke o stezanju kaiša na svim nivoima i racionalizaciji kada je reč o broju zaposlenih, pokrajinska vlast traži od Ministarstva finansija i državne uprave odobrenje za povećanje broja zaposlenih. "Ne samo da nisu razmotrili mogućnost uštede kroz racionalizaciju nepotrebnih poslova, preraspodelu postojećih zaposlenih ili uštedu kroz promenu organizacije, već traže dozvolu za novozaposlene", kaže izvor iz Vlade Srbije.

U Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, na čijem čelu je Kori Udovički, potvrdili su da su dobili zahtev iz Vojvodine. Državne sekretar Ivan Bošnjak kaže da se ovo ministaarstvo nije saglasilo sa predlogom APV. "Neprimereno je da neko traži povećanje broja zaposlenih u periodu kada Vlada Srbije ulaže veliki napor da pronađe uštede i izvrši racionalizaciju javnog sektora", navodi Bošnjak.

U Ministarstvu finansija i Generalnom sekretarijatu Vlade nezvanično su potvrdili da ni ti organi neće dati saglasnost ni za jedno novo radno mesto, dok u Vladi Vojvodine kažu da se "otvorila mogućnost za dvadesetak radnih mesta" i njihovo je bilo da pokušaju..

"Od nas se tražilo da ostvarimo uštedu od dva i po odsto u masi plata. Mi smo to uspeli, ali se uz smanjenje određenih ličnih dohodaka došlo do toga da možemo da zaposlimo i nove ljude", kažu u kabinetu potpredsednika Vlade Vojvodine Miroslava Vasina, i dodaju da čekaju odluku nadležnih organa po kojoj će postupiti, jer kako kažu, to je samo njihov predlog, a konačnu reč ipak ima Republika.

  • 24.10.2015 11:24
    cezarizam, centralizam
    nema autonomije, kad moraš da pitaš centralnu vlast i za zapošljavanje bilo koga... nikad Srbija normalna biti neće...
  • Toma

    24.10.2015 07:58
    TA ista vlada srbije je zaposlila koliko hiljada ljudi otkad je zabrana na delu? 9000? Pa kada je ista ta ministarka na tv rekla da su od tih 9000 većina samo produženja postojećeg, novinar pita za ostale a ona "pa dobro to je tih koliko ljudi" . I sada je Vojvodini puno 21 čovek...


    Gde to uopšte ima da se beograd pita da li ćemo mi nekoga kod sebe zaposliti?? Na šta to liči? Šta smo mi? Maloletni?
  • Lexv

    23.10.2015 22:55
    Ali ce zato posle pokrajinskih izbora sakom i kapom odobravati nova radna mesta i deliti ih clanovima SNS-a. Pazite sta kazem: kada SNS uzme vlast u Vojvodini, ima da u Izvrsno vece nakrkaju jos bar 100 partijskih drugara. Nisu za dzaba svi ti nezaposleni naprednjaci isli po kontramitinzima i delili letke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".