Sombor: Čuveni "pirat" preuzeo Radio Sombor

Agencija za privatizaciju je 30. oktobra podnela zahtev za pokretanje stečajnog postupka u Radio Somboru, dan kasnije je radnicima prestao radni odnos, a  njihovo mesto potom je zauzeo "zakupac prostorija" Goran Medić.
Agencija za privatizaciju je 30. oktobra Privrednom sudu u Somboru podnela zahtev za pokretanje stečajnog postupka u Radio Somboru, dan kasnije, radnicima Radio Sombora prestao je radni odnos, da bi njihovo mesto zauzeo "zakupac prostorija" Goran Medić.

Radio Sombor se do 26. oktobra nalazio u postupku privatizacije. Tada je Agencija za privatizaciju donela Zaključak o obustavi postupka jer do zakonom predviđenog roka nije objavljen javni poziv za prodaju kapitala, odnosno društvo potom nije postupilo u skladu sa Uredbom o prenosu kapitala zaposlenima bez naknade.

Svi zaposleni, ukupno njih šestoro, prijavili su se do 31. oktobra za socijalni program, a odlučivanje o njihovim zahtevima je trenutno u toku - navode iz Agencije. Nadležni u Agenciji su kazali da za Radio Sombor nije upućeno ni jedno pismo o zainteresovanosti za privatizaciju. Po svemu navedenom, ovaj regionalni radio emiter praktično je prestao da postoji, što međutim, "na terenu" i nije tako.

Pravni vakuum iskoristio čuveni "somborski medijski pirat" Goran Medić

Kako je objavila Radio-televizija Vojvodine, pre proglašenja stečaja prostorije radija zakupio je vlasnik Blu radija iz Odžaka Goran Medić i samo kratkonaveo da je prostor zakupio te da tu planira da otvori dopisništvo.

Zastupnik državnog kapitala Bojan Đurović kaže da je sva imovina Radio Sombora popisana i da će njenom prodajom biti namirena dugovanja radnicima, a da zakupac samo brine o opremi, jer je u prostorijama koje je iznajmio.

Međutim, kako tvrde novinari Radio Sombora, Medić nelegalno koristi njihovu opremu i emituje program. Novinar ovog radija Siniša Stričević rekao je da se radi o klasičnoj uzurpaciji državne imovine i upitao kako je moguće da zakupac prostora može da koristi miksetu, predajnik i praktično preuzme program. On je podsetio da dozvola za emitovanje programa Radio Sombora ističe 16. decembra što dodatno ukazuje na zloupotrebu, jer ostaje nejasno ko će do tada uzimati novac od malih oglasa i reklama, ako u prostorijama radija nema nikoga osim direktora i zakupca.

Novi zakupac prostorija Radio Sombora u Gradskoj kući je gotovo punu deceniju "u medijskim vodama". Sve do 2012. godine Goran Medić je nelegalno emitovao program piratskog BB radija. U tom periodu protiv njega je podneto nekoliko krivičnih prijava i zaplena imovine. Nakon toga, Medić je preuzeo somborski TV Spektar, a potom i nedeljnik Glas naroda.

Inače, računi Avalon doo, matične kuće Blu radija iz Odžaka, a od 2015. godine BB radija, blokirani su punih 1.100 dana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".