Bač: Protočno 110 kilometara kanala

Na kanalskim mrežama za odvodnjavanje ove godine najveći posao urađen je na području opštine Bač, gde je od ukupno 400 kilometara kanala u potpunosti revitalizovano 110 kilometara.
Na kanalskim mrežama za odvodnjavanje ove godine najveći posao urađen je na području opštine Bač, gde je od ukupno 400 kilometara kanala u potpunosti revitalizovano 110 kilometara.

Ti kanali su sada u punoj funkciji, a napravljeno je 25 propusta i mostova preko njih i zamenjene su cevi za odvod. Jedna od crpnih stanica je detaljno očišćena od starih delova, zamenjeni su cevovodi i napravljena platforma na koju se za kratko vreme može postaviti pokretni agregat i ispumpavati suvišna voda iz kanala i atara u Dunav.

- Sa poslom smo krenuli pre šest-sedam meseci. Počev od košenja pored kanala i tarupiranja , pa do izmuljivanje kanala i razastiranja izmuljene mase. Na ovim poslovima je bila angažovana naša mehanizacija, a iskusna radna snaga i stručnjaci su svoj posao odradili na najbolji mogući način. Prezadovoljni urađenim iz lokalne vlasti poručuju da će se raditi i naredne godine sa ciljem da se kompletan atar u bačkoj opštini u potpunosti uredi i redovno održava - kaže tehnički direktor "Dunava" Milorad Miletić.

Na pojedinim kanalima se mogu napraviti dvonanamenski kanali koji bi služili i za navodnjavanje oranica, što bi bilo još korisnije za poljoprivrednike. Za takve zahvate, kaže Miletić, potrebno je pripremiti odgovarajuće projekte, za šta je "Dunav" osposobljen, ali sve zavisi od sredstava.

Inače, ukupna vrednost ovog posla u Baču je nešto preko 90 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena preko udruživanja opština, od davanja državne zemlje u zakup, od JP "Vode Vojvodine" i preko pokrajinskog konkursa.

Vodoprivredno društvo "Dunav" iz Bačke Palanke pokriva preko 1.300 kilometara kanalske mreže za odvodnjavanje u opštinama Bačka Palanka, Bač, Bački Petrovac, Odžaci i delom u Apatinu i Novom Sadu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.