Subotica: 1.700 preduzeća nema nijednog radnika

Od 5.200 registrovanih preduzeća u šest opština Bačke i Banata, čak 1.700 nema nijednog zaposlenog.
Od 5.200 registrovanih preduzeća u šest opština Bačke i Banata, čak 1.700 nema nijednog zaposlenog.

- Prema podacima Regionalne privredne komore za Suboticu i Bačku Topolu, Kanjižu, Sentu, Adu i Mali Iđoš, u svet je otišlo više robe nego što je uvezeno - objašnjava predsednik Regionalne privredne komore Slobodan Vojinović.

Za deset meseci ukupan promet sa inostranstvom bio je 1,3 milijarde dolara i prihodi su veći od 60 miliona dolara, što je znatno veća cifra nego prošle godine.

- Zabrinjava činjenica da od više od 5.000 preduzeća 1.700 nema zaposlenih. Kada se pogledaju uporedo ostvareni prihodi i rashodi i kada se odbije porez i doprinosi na profit, jasno je da je privreda regiona u plusu za oko 700.000 miliona evra, ali ako poredimo tu dobit sa vrednošću kapitala, zaključak je da naši privrednici rade na zastareloj, amortizovanoj opremi. U RPK ne znaju prave razloge zbog čega tako veliki broj firmi nema radnike. Podatak o 1.700 preduzeća bez ijednog radnika nas izuzetno zabrinjava i time ćemo se ozbiljno pozabaviti - kaže sekretar RPK Ivica Vojnić Tunić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.