Bačka Topola: Saobraćajnica direktno vodi do banje

Saobraćajnica koja omogućava direktan pristup termalnoj banji sa regionalnog puta iz Subotice izgrađena je u Pačiru u opštini Bačka Topola sredstvima iz budžeta Pokrajine.
Saobraćajnica koja omogućava direktan pristup termalnoj banji sa regionalnog puta iz Subotice izgrađena je u Pačiru u opštini Bačka Topola sredstvima iz budžeta Pokrajine.

Ističući značaj izgrađenog puta, direktor Uprave Nebojša Malenković je rekao da je investicija realizovana zajednički sa opštinom Bačka Topola.

"Opredelivši preko 24 miliona dinara za izgradnju saobraćajnice u Pačiru, napravili smo put koji vodi ka centru banjskog turizma, ali i put koji vodi ka otvaranju novih radnih mesta, razvoju preduzetništva, a samim tim i put koji mladima otvara mogućnosti da nastave da žive u Pačiru", istakao je Malenković i dodao da je Pokrajinska vlada čvrsto opredeljena da vojvođanskim selima pomogne u razvoju infrastrukture, jer lokalne samouprave to ne mogu same.

Kako je dodao, sredstva iz republičkog budžeta nisu dolazila za kapitalne investicije tri godine.

"U narednoj godini sigurno ćemo da završimo započete projekte rekonstrukcije i izgradnje vodovodne mreže u Karađorđevu, kao i nabavku neophodnog ultrazvuka za dom zdravlja za koja su sredstva u pokrajinskom budzetu rezervisana", zaključio je Malenković.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor istakao je da je Pačir u prethodnim godinama mnogo sredstava uložio u razvoj banjskog i seoskog turizma.

"Pačir je u prethodnim godinama uspeo da privuče oko 100 miliona dinara iz pokrajinskog budzeta, a izgradnja saobraćajnice opravdaće očekivanja građana ovog kraja i daće dodatni podstrek za razvoj banjskog turističkog sadržaja", rekao je Pastor.

Uprava za kapitalna ulaganja je dodelila opštini Bačka Topola 24,4 miliona dinara za izgradnju saobraćajnice u Pačiru kojom se poboljšavaju preduslovi za razvoj turizma u naselju. Sredstva su dodeljena putem javnog konkursa u oblasti saobraćajne infrastrukture. Ukupno ugovorena vrednost investicije je 26,3 miliona dinara, a preostala sredstva obezbeđena su iz budzeta lokalne samouprave.

Realizacijom projekta, izgrađena je saobraćajnica ukupne dužine 1.062 metra, koja obezbeđuje direktan pristup termalnoj banji sa regionalnog puta iz Subotice.

  • Omatorio odve

    16.12.2015 05:29
    Odavle
    Na ovim prostorima se nikada ni jedan put nije zvao kozja staza !!! A ko Vas, Bradilko ????? Pre ce biti da se ovakav put tamo zove autoput.
  • Bradilko

    15.12.2015 19:27
    Nekad se ovaj "put" zvao...
    ...kozija staza.Ali,važno je da se jeftini politički poeni namaknu,a nađe se,tu i tamo,za poneki džip...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".