Srbobran: Vodom ponovo plovi ošamućena i uginula riba

Drugi put u proteklih desetak dana ribočuvari "Voda Vojvodine" primetili su probleme na ribolovnim vodama kod Srbobrana.
Drugi put u proteklih desetak dana ribočuvari "Voda Vojvodine" primetili su probleme na ribolovnim vodama kod Srbobrana.

Pored ošamućene ribe, koja zbog manjka kiseonika isplivava na površinu vode, od jutros na tom delu kanalu Hidrosistema DTD ima i sporadičnih primeraka uginule ribe, kažu u ovom preduzeću.

"Osvežavanje većim količinama čiste vode krakom kanala iz pravca Kucure, započeto pre desetak dana, se nastavlja, ali to očigledno nije dovoljno i nije trajno rešenje. Dugoročno rešenje uslediće tek kada kanal kroz Vrbas bude očišćen jer zagađenja iz tog dela kanala prouzrokuju probleme nizvodno, a pogotovo u delu kod Srbobrana, gde se zbog krivine protok vode usporava. Na terenu su trenutno, pored ribočuvara i stručnih službi 'Voda Vojvodine', i inspekcija za ribarstvo", navodi se u saopštenju preduzeća.

"Vode Vojvodine" će sutra uputiti i zvaničan zahtev Agenciji za zaštitu životne sredine da izađe na teren i uzme uzorke. Posle analiza trebalo bi da bude poznato da li u kanalu ima dodatnih zagađenja koja ugrožavaju riblji fond kod Srbobrana.

  • 16.12.2015 05:25
    Sve će se to pojesti za sv. Nikolu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.