Pokrajina: Ministar Vujović zamagljuje stvarnost

Ministar finansija Dušan Vujović izneo je u javnosti neistinu da će svota koja će se sliti u Pokrajinu naredne godine biti veća od osam odsto republičkog budžeta, apeluju u Pokrajinskom sekretarijatu za finansije.
Ministar finansija Dušan Vujović izneo je u javnosti neistinu da će svota koja će se sliti u Pokrajinu naredne godine biti veća od osam odsto republičkog budžeta, apeluju u Pokrajinskom sekretarijatu za finansije.

Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2016. godinu, mimo Ustava i zakona, budžetu Pokrajine pripisana su sredstva u iznosu od preko 30 milijardi dinara za finansiranje republičke nadležnosti - zarada u osnovnom i srednjem obrazovanju i transferna sredstva opštinama i gradovima.

"Pored ovih sredstava, ministar je u svojoj izjavi budžetu Pokrajine po prvi put pripisao i vrednost rashoda od preko 15 milijardi dinara koji će biti izvršeni direktno iz budžeta Republike, preko različitih ministarstava, a odnose se na rashode za radove na teritoriji Vojvodine", poručuju u sekretarijatu.

Kako kažu, nedoumice oko Ustavom utvrđenog obima budžeta za pokrajinsku administraciju nema.

"Računica je jednostavna i jasna. Sedam odsto poreskih prihoda budžeta Republike iznosi najmanje 58 milijardi dinara i toliko bi trebalo da iznose sredstva kojima AP Vojvodina raspolaže. Svako dodavanje transfernih sredstava je neosnovano, a naročito uračunavanje sredstava koja neće ni proći preko budžeta AP Vojvodine", kažu u sekretarijatu.

Ova izjava ministra je, kako dodaju, "zamagljivanje stvarnosti i obmanjivanje javnosti".

  • 15.12.2015 14:39
    Vojvodina vojvodjanima........

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.