Sremska Mitrovica: Počinje izgradnja bazena

Ispunjeni su svi uslovi za jednu od najvećih investicija u Sremu, a već od sledeće nedelje počinje izgradnja bazena.

Zemljište na kojem je predviđena izgradnja gradskog bazena u Sremskoj Mitrovici, AP Vojvodina predala je u vlasništvi gradu, pa su se sada stekli svi uslovi za početak jednog od najvećih projekata u ovoj godini, vrednog oko 120 miliona dinara.

Kako očekuju nadležni u lokalnoj samoupravi, ceo posao treba da bude okončan do kraja godine.

Potpisivanjem ugovora o predaji zemljišta u javnoj svojini Vojvodine, gradu Sremska Mitrovica, stvoreni su uslovi za početak izgradnje bazena koja je prvobitno bila predviđena za novembar 2015. godine. Dokument o prodaji zemljišta, za koji je Mitrovica u pokrajinski budžet prebacila 3,5 miliona dinara, potpisali su predsednik Vlade Bojan Pajtić i gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović.

- Iduće nedelje počeće pripremni radovi. Koristiće se geotermalna voda, čime će bazen imati ogromnu energetsku efikasnost i biće jedan od primera kako treba racionalno koristiti bazene u celoj Srbiji - rekao je gradonačelnik Nedimović.

JP "Direkcija za izgradnju grada Sremska Mitrovica" u proteklih šest meseci pripremilo je dokumentaciju, a sada su načinjeni poslednji koraci ka dobijanju građevinske dozvole.

- Građani će dobiti standardni bazen, 25 metara dužine, 12,5 metara širine i 1,8 metara dubine, što omogućava da se igra vaterpolo, kao i razne plivačke manifestacije - naglasio je direktor Direkcije Vladimir Sanader.

Autor: Novosti

  • Debeli

    15.01.2016 22:49
    Odlično
    Puna podrška izgradnji nečega po Vojvodini, a da je izvan Novog Sada. Pozdrav Sremu! I dan danas, Mitrovčani u svom ataru iskopaju poneki rimski novčić i unovče ga na crnoj berzi...
  • munja

    15.01.2016 06:48
    Možda je za vaterpolo dosta 30x20, ali takmičarske dužine za plivanje su 25 i 50m. Bazeni po Vojvodini (Slana bara, Zrenjanin, Kikinda, Bečej) su uglavnom 33x25m da zadovolje i jedan i drugi sport. Dimenzija bazena 25x12,5 može da isprati samo opštinska takmičenja u plivanju. Nisam siguran ali mislim da mu za vaterpolo nedostaje da bude minimalne dubine 2m ili 2,2 m. Sve u svemu, lepo je da jedan grad dobije bazen makar i predočenih dimenzija.
  • Sudija

    14.01.2016 14:20
    Teren
    Prave dimenzije su 30x20m, mada mogu biti od 20-30m puta 10-20m tako da ce taj bazen u mitrovici biti u grupi manjih bazena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".