Novi Bečej: Mamograf i za Zrenjanince

Novobečejski Dom zdravlja priskočiće u pomoć zrenjaninskoj bolnici u pružanju mamografskih usluga u delu kliničke mamografije, zato što jedini u regionu vrši tu vrstu usluge, navode u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Direktorka Doma zdravlja Novi Bečej Anđelka Korovljev obezbedila je ovaj savremeni uređaj preko donacije japanske ambasade, tako da je ova ustanova u prednosti u odnosu na slične.
 
- Mamograf u zrenjaninskoj bolnici je u kvaru i pitanje je kada će biti popravljen. Nakon pregleda našim mamografom pacijenti dobijaju izveštaj na CD-u i može radiolog u nadležnoj bolnici, u ovom slučaju je to regionalna bolnica u Zrenjaninu, vršiti očitavanje snimaka. Mi ćemo izaći u susret regionalnoj bolnici, u smislu poboljšanja dobre saradnje, koja je i sada na visokom nivou. Naši rendgen tehničari će raditi snimanja za potrebe kliničke mamografije, odnosno za žene koje već imaju problema sa dojkama. Ne one u smislu ranog otkrivanja raka, nego one koje imaju problema sa dojkama, u smislu već postojanja visokog rizika ili neke sumnje na patologiju. Vršićemo snimanje tih pacijenata, a radiolozi zrenjaninske bolnice će raditi očitavanje nalaza - objašnjava Anđelka Korovljev.
 
Za razliku od ostalih domova zdravlja u regionu, novobečejski dom je opremljen mamografskim aparatom, tako da pruža i usluge skrining mamografije, a ultrazvuk svih organa dostupan je u najkraćem roku.
 
- Imamo kadar koji je potreban za tu vrstu usluga. Takođe, radimo i usluge ultrazvučne dijagnostike. Kompletno smo pokriveni. Kod nas pacijenti čekaju četiri-pet do sedam dana maksimalno za potrebe ultrazvučne dijagnostike. Isto je što se tiče rendgen dijagnostike. Imamo rendgen tehničare koji rade i pre podne i po podne. U slučaju bilo kakve potrebe za rendgen snimanjem kostiju, pluća, pacijent može dobiti tu vrstu usluge u istom danu. Cela opština je pokrivena uslugama hitne medicinske pomoći. Svi pacijenti se transportuju u regionalnu bolnicu ili u Institut za kardiovaskularne bolesti Sremska Kamenica i to sve u okviru standarda - objašnjava Korovljeva.
 
Autor: Danas

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".