Kula: Topola i hrast za vetrozaštitni pojas

Setvom žira hrasta lužnjaka i sadnjom topola Javno komunalno preduzeće "Komunalac" Kula krenulo je u plansko pošumljavanje radi podizanja vetrozaštitnih pojaseva.
Nakon završetka sadnje na potezu Rečaj, na kojem je zasađeno 8.240 sadnica topole na površini od 27,75 hektara, u toku je sadnja hrasta lužnjaka na potezu Nova Kula. Planirano je da se zasadi 23.808 sadnica.
 
Inače, Opština je prošle godine posao pošumljavanja, nege i održavanja poverila JKP "Komunalac".
 
Zahvaljujući novoj obavezi komunalci su lane zaradili oko 3,5 milona dinara, dok je u ovoj godini planiran prihod preduzeća od sedam miliona dinara. Ukupno je "Komunalac" do sada pošumio oko 50 hektara, ali Kula i dalje ima samo jedan procenat pošumljenosti, pa će se ove aktivnosti nastaviti.
 
Iz preduzeća je upućen apel vlasnicima poljoprivrednog zemljišta u privatnoj svojini da se uključe u akciju pošumljavanja, jer nadležni organi Srbije preko budžetskog fonda u značajnoj meri subvencionišu podizanje šumskih zasada.
 
Takođe, uskoro se očekuju i aktivnosti na pripremi plana poljoprivrednog zemljišta predviđenog za pošumljavanje u katastarskoj opštini Sivac na ukupnoj površini od 22,61 hektara, gde je planirano pošumljavanje sa 34.268 sadnica hrasta lužnjaka i cera, a u akciju će biti uključeni i zaposleni u JKP "Radnik" Sivac.
 
Autor: Dnevnik
  • nervirach

    18.01.2016 09:38
    To ono sto je seceno? Ti sto su dosli neki prekpo Dunava da nam kazu kako se radi i sada ispalo da nam ipak treba?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina