Postupci protiv članova Mađarskog pokreta koji su i članovi SVM

Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) donelo je odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv svih osnivača i članova civilne organizacije Mađarski pokret koji su ujedno i članovi ove stranke, izjavio je danas predsednik SVM-a Ištvan Pastor.

"Disciplinski postupak će se sprovesti i kada je u pitanju gradonačelnik Subotice Jene Maglai, ali što se tiče njegove pozicije kao gradonačelnika, ova odluka se ne odnosi na to pitanje", rekao je Pastor.

Dodao je da SVM ne želi da obara gradonačelnika, ali je ocenio da je Maglai "samog sebe gurnuo u jednu dosta delikatnu poziciju sa kojom mora da se suočava iz dana u dan".

Pastor je rekao da odluka Mađarskog pokreta da izađe na izbore "deluje razbijački" kada je u pitanju SVM i dodao da njegova stranka mora da pokrene disciplinske postupke radi "sopstvene odbrane".

Ocenio je da je Mađarski pokret izašao iz uloge civilne organizacije i postaje akter predizborne trke, što se kosi sa onim što su na početku obećali i u sukobu je sa pravilima SVM-a.

"Ne može se ići u izbornu bitku tako da čovek stalno treba da gleda nazad i da vreba ko će ga odnazad upucati. Ubeđen sam da veliki broj članova Mađarskog pokreta nisu ni znali niti su pitani da li ta nevladina organizacija treba da učestvuje na izborima, ali to je njihova stvar", naveo je Pastor.

Mađarski pokret je nevladina organizacija koju su osnovali smenjeni potpredsednik SVM-a i republički poslanik Laslo Varga, koji je i isključen iz stranke, kao i bivši predsednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec, nezadovoljni politikom koju vodi Ištvan Pastor. Članovi Mađarskog pokreta su i neki istaknuti funkcioneri SVM-a, među kojima je i gradonačelnik Subotice Jene Maglai.

Autor: Beta

  • Darido

    19.01.2016 23:51
    Pastor očigledno nije ni svestan koliko malo mađara ga podržava. Pa pokušava na ovaj podmukli način da se brani. E to je tako kada gleda sopstvene interese, a ne interese mađarske nacionalne manjine.
  • miki

    19.01.2016 23:26
    mogao bi neko drugi umesto pastorove marte
  • PODRŠKA !!!

    19.01.2016 18:09
    Naša stvar
    Puna podrška gospodinu Tamašu Korhecu !!!
    Pastor je izigrao mađarsku nacionalnu zajednicu ... Vreme je za promene !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".