Vasin objavio celokupnu imovinsku kartu, naprednjaci traže i Pajtićevu

Predsednik pokrajinskog odbora DS-a i potpredsednik pokrajinske Vlade Miroslav Vasin danas je objavio svoju celokupnu imovinsku kartu sa podacima o tome kako je koju imovinu stekao.

On je naveo da ovako odgovara na prozivku Srpske napredne stranke da "pokuša da se seti imovine koju je stekao u zemlji i inostranstvu". Vasinovu imovinsku kartu 021.rs prenosi u celosti.

"Nakon diplomiranja na Pravnom fakultetu u Beogradu, 23 godine sam radio u privredi gde sam obavljao veoma odgovorne poslove u velikim kompanijama. Od decembra 2002. godine do danas obavljao sam funkcije pomoćnika pokrajinskog sekretara, pokrajinskog sekretara i potpredsednika u Pokrajinskoj vladi.

U periodu od 1986. do 1990. godine bio sam i sudija Suda časti Privredne komore Jugoslavije.

Iz Bečeja sam se u Novi Sad preselio 1981. i deset godina sam sa porodicom bio podstanar. Godine 1990. moja supruga je dobila na korišćenje društveni stan, veličine 58 m2 od Srednje muzičke škole "Isidor Bajić" gde je bila zaposlena kao profesorka klavira i taj stan smo otkupili 1993. Ovaj stan smo 1994.g. prodali i kupili u izgradnji od  DP "Neimar" troiposobni stan, površine 89,9 m2, na Novom naselju. Novac od prodaje supruginog stana mi je bio dovoljan za uplatu 75 m2, a ostatak od 15 m2 sam otplatio 2001, nakon dobijenog sudskog spora i nasleđa. U stan sam se uselio sa petočlanom porodicom 1998. i u njemu i danas živim. Stan je u zajedničkom vlasništvu sa suprugom i stečen je pre nego što sam postao funkcioner.

Garsonjeru od 26 m2, na Novoj Detelinari sam kupio u celosti iz kredita kod "Alfa banke", koji sam podigao 2011. godine na deset godina, a koji uredno otplaćujem već pet godina. U toj garsonjeri živi moj stariji sin.

Nakon prodaje polovine kuće u Bečeju, nasleđene od pokojnog oca, tim novcem sam u 2009. kupio malo parče zemlje u nenastanjenom, šumovitom delu Fruške gore, kod manastira Staro Hopovo, ukupne površine 40 ara i 35 m2, za 100.000 dinara i u decembru 2012. godine jedno jutro zemlje u svom selu Čurugu, za 586.000 dinara.

Posedujem automobil marke BMV 320 d, proizvodnja 2003. godine.

Imam otvoren račun u Sber banci preko koga primam zaradu i nema drugih sredstava, kao i prazan devizni račun kod Inteza banke.

Nemam ni dinarska ni devizna oročena sredstva.

Svu svoju imovinu, kao i ušteđevinu koja nije velika, prijavio sam uredno Agenciji za borbu protiv korupcije.

Agenciji sam takođe prijavio i posedovanje pištolja CZ 99 iz 1991.

Imovinu u inostranstvu nemam.

Imam troje dece i ni jedno od njih nema nikakvu imovinu, supruga je vlasnica 1/3 kuće u Sremskoj Kamenici, nasleđene od pokojnog oca. Moj brat živi u porodičnoj kući u Bečeju i, osim nje, poseduje preduzetničku radionicu u kojoj proizvodi sportsku opremu preko dvadeset godina."

Vasin je u saopštenju dodao da za sve podatke koje je naveo snosi punu odgovornost, koja podrazumeva momentalnu ostavku ukoliko se utvrdi da nje prikazao neku imovinu koju poseduje. Vasin je istovremeno pozvao funkcionere SNS da i oni sudu javnosti izlože svoju imovinu, a posebno kako su je stekli.

SNS: Zašto imovinska karta tek nakon 16 godina?

Novosadski odbor Srpske napredne stranke oglasio se naknadno saopštenjem u kojem postavlja pitanje kako je moguće da Vasin tek sad prilaže svoju imovinsku kartu, iako je pre 16 godina stupio na funkciju.

Naprednjaci ističu da bi svoju imovinsku kartu trebalo da objavi i predsednik DS-a i pokrajinske Vlade Bojan Pajtić, ali i da očekuju od demokrata da javno odgovor "na čijim imovinskim kartama se nalaze pare iz Razvojne banke Vojvodine, gde su otete pare za projekat Heterlend u Novom Bečeju namenjen za decu ometenu u razvoju i šta se desilo sa novcem namenjenim za Ustanovu centralne kuhinje Radosnog detinjstva.

Autor: 021.rs

  • Mile

    21.02.2016 14:09
    @N.SAD Suviše mi je srpski dobar? Hoćeš da kažeš da se tamo nije govorio srpski? Ako si mislio na ijekavicu, onda je to još gore, jer ijekavica pripada srpskom književnom jeziku, to će ti potvrditi i kolege sa posla koji su iz tih krajeva. U suštini , kako ti možeš da znaš kakav mi je srpski ako me nisi čuo kako ga govorim, govorim ga onako kako ga i pišem, a to je onako kako govori većina mojih prijatelja ovde jer u Novom Sadu živim više od dvadeset godina i to je jednostavno proces nesvesne asimilacije sa okolinom, a nikako stvar koja me diskredituje u priči oko mog porekla.
    Šta ti u opšte znaš o meni i kako te nije sramota da etiketiraš ljude samo na osnovu suprotnog mišljenja. Kako ti na osnovu par rečenica koje sam ja napisao možeš da znaš od čega živim, koliko mi je bitna porodica, da li sam za NATO, koje sam veorispovesti...? Odakle i čemu tolika ogorčenost i animozitet prema ljudima koji drugačije misle!? Ne znam zašto ja tebi ovo sve pišem, pretpostavljam da ne mogu više da podnesem sve vas velike "Srbende", koji svima solite pamet i uvreda vam je jedino oružje protiv onih koji ne misle kako vi, u nedostatku argumenata i/ili obrazovanja, a kada je bilo vreme da se dokažete kao veliki Srbi, a na nesreću bilo ga je dosta, onda ste svi vi nekoj tetki morali neki lek da odnesete.
    U jednom si u pravu, priznajem ateista sam ali po SPC nikada nisam pljuvao jer svako ima prava da veruje ili da ne veruje, pored toga, moji roditelji su vernici, a njih izuzetno poštujem.
  • N.SAD

    21.02.2016 11:42
    prevarant
    @Mile ... Suviše ti je srpski dobar da bi bio sa tih prostora i to svi mogu primetiti. Poznajem mnogo ljudi sa tih prostora a mnogi i rade sa mnom pa ako si ti iz tih krajeva onda sam ja vanzemaljac.Nije ni bitno tvoj zadatak je da pljuješ po svima osim po onima koji su ti obezbedili i obezbeđuju lepu budućnost već 16 godina ali izgleda tebi i još nekolicini a ostali nisu ni bitni? Nek je samo tebi dobro a to mi je nešto poznato iz prošlosti..Za razliku od tebe meni su svi isti.Jedni mi pokrali budućnost drugi mi kradu budućnost moje dece i ne pada mi na pamet da pišem nekakve ode u njihovu čast niti jednima niti drugima.Razumem ja tebe materijalno ti je iznad svega, iznad porodice, vere, dražave itd.Siguran sam da se deklarišeš i kao ateista i da ostavljaš komentare i pljuješ po SPC.To ste vi i to si TI. Potpuno si u pravu kad si napisao da se razlikujemo i da ne mislimo isto.,,Tvoj'' naj veći uspeh je ovaj sporazum sa NATO paktom.
  • kikiNS

    20.02.2016 16:36
    Brat bratu...5 miliona...



    http://www.alo.rs/zivkovicu-mimo-zakona-41-milion/26261

    ŽIVKOVIĆU 41 MILION MIMO ZAKONA!


    Među 80 osoba uhapšenih u policijskoj akciji “Rezač” koje su osumnjičene za različite privredne malverzacije je i Rade Vasin iz Bečeja, brat Miroslava Vasina, predsednika Pokrajinskog odbora Demokratske stranke i pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova. Vasin, vlasnik i direktor firme “Miravas“, tereti se za zloupotrebu službenog položaja.

    - On i još šest osoba se sumnjiče da su od septembra 2015. prilikom izgradnje sportskih terena koju je finansirala Uprava za kapitalna ulaganja APV iskoristili svoje položaje u postupkujavnih nabavki i da su protivzakonito favorizovali ponuđače -Vasinov “Miravas“ i preduzeće “Relja Junior“, koje je u vlasništvu osumnjičenog Dragana Reljina. To su radili tako što su uslove konkursne dokumentacije prilagodili pomenutim firmama kako bi eliminisali druge ponuđače. Nakon toga, “Relja Junior” je dobio posao za izvođenje radova, i to po cenama višim od tržišnih, čime je Dom učenika “Nikola Volvo dić“ u Kikindi, gde je planirano da tereni budu izgarđeni, oštećen za oko 5.000.000 dinara - navodi naš izvor blizak istrazi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.