Srbobran: Očišćena nafta sa puta

Kompanija NIS uklonila je naftu koja se pre nekoliko dana izlila po putevima u Srbobranu i Turiji.

Opštinske inspekcije utvrdile su da nema štetnih posledica po okolinu. Na sreću, nije bilo ni saobraćajnih nezgoda na kolovozima koji su bili klizavi od nafte.

- Iscurilo je oko 500 litara sirove nafte za tridesetak minuta iza ponoći. Vozač cisterne u vlasništvu pančevačke firme "Eko maber", podizvođača kompanije NIS, nije primetio da nafta curi, jer se ventil nalazi na mestu koje se ne može videti u retrovizoru. Dva sata posle izlivanja NIS i "Eko maber" počeli su saniranje štete na putevima. Upotrebljena su hemijska sredstva za sakupljanje nafte i postavljene prepreke kako ne bi stigla do atmosferskih kanala i vodotokova - rekao je predsednik opštine Zoran Mladenović.

Kompanija NIS saopštila je da je "na delovima saobraćajnica u Srbobranu i Turiji došlo do curenja manje količine fluida iz cisterne koji ga je prevozio sa bušotine".

- Odmah su preduzete mere, uz pomoć specijalizovanih vozila, opremljenih savremenim sredstvima za te namene. Životna sredina nije ugrožena. Tačan uzrok popuštanja ventila biće utvrđen istragom - navodi NIS.

Autor: Novosti

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.