Lukićevo: Ubio ženu pa sebe

U mestu Lukićevo kod Zrenjanina dogodila se porodična tragedija.
Prema informacijama RTS-a, pretpostavlja se da je muž ubio suprugu, a potom izvršio samoubistvo.
 
Blic saznaje da je B.B. (40) najpre bejzbol palicom usmrtio svoju nevenčanu suprugu S.N. (25), a potom izvršio samoubistvo vešanjem.
 
Proteklih dana su zabeleženi slučajevi i pretnji deci, nasilja i porodičnih ubistava, a dečji psihijatar i psihoanalitičar Oliver Vidojević naveo je za B92 da su ovakvi događaji samo vrh ledenog brega i da se nasilje manje primećuje, ali da ono postoji među ljudima, unutar porodice, koja je u našem društvu razorena. 
 
Svirepo nasilje i zločini u porodici potresali su javnost prethodnih nekoliko dana. Žrtve su stari, roditelji, žene, ali i deca, a motivi zločina su različiti. Ljudima koji imaju probleme neophodna je podrška i pomoć uže i šire zajednice, kao i to da odlazak po stručnu pomoć psihologa ili psihijatra više ne bude tabu tema. 
 
Uzroci i okidači koji dovode do zločina u kome neko diže ruku na sebe ili na svog bližnjeg su različiti. A samo u poslednjih nedelju dana zabeleženo je sedam ubistava i samoubistava. 
 
Autor: B92
  • Orao

    05.03.2016 17:00
    GB-SRB
    Denise, GB ima 10 X više stanovnika od srbije. Ako bi se očekivalo samo da proporcionalno isto ima samoubistava i ubistava kao i u našoj idiličnoj zemlji, to znači da bi svaki dan trebalo da se samoubije bar 10 nesrećnika+10 ubistava... Teško. Znam da smo mi lideri regiona, ali postoji i zdrav razum. Po sistemu hoćeš li verovati ono što ti ja govorim ili svojim očima. Pa, više verujem svojim očima!
  • deyan

    05.03.2016 14:16
    Za @Denisa pitanje : zasto ne pisete o ubistvima u Srbiji nego onima u Engleskoj ? Ne razumem.
  • covek

    05.03.2016 14:12
    @Denis , i pored vaseg patrijotskog komentara ja bih ipak radije ziveo u Engleskoj nego u Srbiji .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.