Vrebalov: SNS opstruiše obnovu dvorca Heterlend; SNS: Gde je 15 miliona dinara

Srpska napredna stranka zatražila je da se utvrdi gde je otišlo 15 miliona dinara za adaptaciju dvorca Heterlend. Potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov (DS) izjavio je prethodno da mu je žao što je projekat adaptacije "zbog detalja tehničke prirode poprimio konotaciju koju ne zaslužuje".

Potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov (DS) izjavio je da mu je žao što je projekat adaptacije dvorca "Heterlend" zbog detalja tehničke prirode poprimio konotaciju koju nikako ne zaslužuje. Vrebalova i još trojicu je Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu optužilo za nezakonito prisvajanje para koje su uplaćene iz Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine za rekonstrukciju dvorca Heterlend koji je trebao da posluži dece sa posebnim potrebama.

U vreme prvih uplata iz Fonda za ove radove, Milivoj Vrebalov je bio predsednik opštine Novi Bečej kao funkcioner LDP-a.

"Kao predsednik opštine bio sam rukovođen plemenitošću tog cilja. Nadao sam se da će Investritor ovog projekta shvatiti njegov značaj, te da će preduzeti sve kako bi se započeta investicija u celosti završila, za šta su postojali, a i dalje postoje, objektivni uslovi. Ovo stoga što neutrošen deo sredstava, koji je neophodan i dovoljan za završetak radova na dvorcu Heterlend, više od dve godine stoji neiskorišćen kod Uprave za kapitalna ulaganja APV. Potpuno je jasno da je opštinska vlast na čelu sa SNS-om odgovorna za opstrukciju obnove dvorca Heterlend i pozivam ih da javno kažu zbog čega je to tako", naveo je on.

Vrebalov je dodao da mu je žao što je ovako plemenit cilj poprimio dnevno-političku konotaciju, te se dobrobit dece sa posebnim potrebama koristi zarad dobijanja jeftinih političkih poena. "Dodao bih još smo to da onaj ko nema moć argumenata, za svoje neosnovane tvrdnje, nažalost koristi jedino argumente moći".

SNS: Gde je 15 miliona dinara za obnovu dvorca
 
Srpska napredna stranka zatražila je da se utvrdi gde je otišlo 15 miliona dinara za adaptaciju dvorca Heterlend.
 
"Interesuje nas gde je otišao novac koji je isplaćen investitoru za adaptaciju dvorca Heterlend u Bočaru za radove koje nije izvršio, a trebalo je. Izvođač radova nije poštovao ugovorne obaveze i zbog toga je ugovor raskinut. Rok za izvođenje radova je probijen, radovi nisu izvršeni, a pretplaćeni su na osnovu onoga što je do sada utvrđeno čak 15 miliona dinara", stoji u saopštenju SNS.
 
Kako navode, "2015. godine investitor je pokušao da nezakonito uđe u dvorac i završi radove kako bi prikrio tragove svog nerada i o tome su obavešteni nadležni istražni organi, a istraga je u toku".

Podsetimo, iako su desetine miliona dinara date za rekonstrukciju ovog dvorca, radovi na njemu nikada nisu počeli, a istraga će utvrditi gde su završili novci. Više o optužnici možete pročitati OVDE.

Autor: 021.rs

  • Paor

    10.03.2016 15:12
    @Toma
    Ako nekome platiš, a taj ne uradi posao, postavlja se pitanje zašto je od Pokrajine izabran baš taj izvođač radova?

    Svaka budala zna da se na tenderu traži garancija banke, pa kako to Pokrajina nije tražila?
    Naravno, nije tražila ovu vrstu 199% garancije, jer senjeno rukovodstvo utalilo sa izvođačem radova.
    Pošto je ovo uobičajena procedura po pitanju garancije za dobro izvršenje posla + garancija za primljeni avans.
    A to da neko 100% isplati izvođača radova, ada on ne uradi posao, to se samo DS-u može desiti, ali svakako ne i SLUČAJNO!!!

  • Toma

    10.03.2016 14:24
    Da dešifrujem nepismenim esenesovcima:
    ako je novac plaćen invstitoru a on nije ispoštovao, ugovor raskinut zbog toga itd, onda je i pokrenut postupak protiv dotičnog. A novac je nedvosmisleno uplaćen investitoru pa pitajte tog investitora gde su novci, a ne pokrajinu.

    Ali bolje zvuči vašim seljoberima ovako jelda?
  • moringa

    10.03.2016 07:55
    Dali je nekome žao ili nije, kasno je druže! Gde su pare? Da je SNS kriv što nije dozvolio da se nastavi gradnja projekta ???!!!! Pa šta ste vi mislili da se mi zakopčavamo na leđa? Čuj pre izbora? Pa to nema nigde u svetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.