Formirana Vojvođanska inicijativa za EU

Organizacije civilnog društva iz Vojvodine formirale su danas Vojvođansku inicijativu za EU, čiji je cilj da se artikulišu interesi građana pokrajine u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.
Vojvođansku inicijativu za EU formirali su Centar za regionalizam, Novosadska novinarska škola, Zelena mreža Vojvodine, Asocijacija potrošača Srbije (APOS), Centar lokalne demokratije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Građanski fond Panonija i Pokret gorana Vojvodine.
 
"Smatramo da na ovaj način možemo da zastupamo interese građana Vojvodine, da delujemo prema institucijama i javnosti, kao i da kreiramo ambijent i uslove da interesi građana pokrajine budu mnogo više nego dosad zastupljeni u pregovaračkom procesu Srbije sa EU", rekao je direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov. On je najavio da će 17. marta pod pokroviteljstvom Skupštine Vojvodine biti održana konferencija koja će ozvaničiti saradnju organizacija civilnog društva i pokrajinskih institucija.
 
U okviru ove inicijative formirane su i radne grupe pa će tako radnu grupu za pregovaračko poglavlje 10, koja se tiče informacionog društva i medija, predvoditi Novosadska novinarska škola, a poglavlje 11, o poljoprivredi, predvodiće Zelena mreža Vojvodine. Radnu grupu za poglavlja 12 i 28, koja tretiraju problematiku zaštite potrošača i zdravlja, bezbednosti hrane i fitosanitarne politike predvodiće APOS, dok će radnu grupu za poglavlja 19, 20 i 22, na temu socijalne politike i zapošljavanja, preduzetništvo i industrijske politike predvoditi Centar lokalne demokratije.
 
Radnu grupu za pravosuđe i osnovna ljudska prava, za pravdu, slobodu i sigurnost, odnosno za poglavlja 23 i 24, predvodiće Nezavisno društvo novinara Vojvodine, poglavlje 25 i 26 posvećeno nauci, istraživanju, obrazovanju i kulturi Građanski fond Panonija, a zaštitu životne sredine vodiće Pokret gorana Vojvodine. Centar za regionalizam biće odgovoran za rad sekretarijata Vojvođanske inicijative za EU.
 
Autor: Beta
  • Gibanj

    11.03.2016 23:30
    Recidiv evrounijatstva
    Skupili se luzeri da dumaju.
  • Сремац

    10.03.2016 15:05
    ЛАДОЛЕЖИ
    Војвођанска иницијатива за ЕУ? Страшно.Зар је могуће да смо ми стигли до границе - лудости.Није ми јасно да ове ладолеже неко подржава и плаћа.Данас кад млади људи беже из Србије,узимају држављанства других држава ови ладолежи формирају још ладолежнију групацију.Да се они сами финансирају,баш ме брига,али ово све иде из џепа пореских обвезника нас грађана Војводине.Ако ово прође ја ћу тражити Референдум да се изјасне Сремци,Бачвани и Банаћани о оснивању регионалних ИНИЦИЈАТИВА ЗА ЕУ.
  • mile

    10.03.2016 06:40
    Sta se trpaju , pa niko ih ne zarezuje.Samo da bi uzeli jos koji dinar sebi.A sve su to propali politicari , znam ih nekoliko. Navedite imena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".