Apatin: Od zakupa 146 miliona dinara

Odbornici Skupštine opštine Apatin su na vanrednoj sednici usvojili Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za ovu godinu.
Od zakupa poljoprivrednog zemljišta očekuje se prihod od 146 miliona dinara, a ta sredstva biće utrošena za komasaciju, čišćenje kanalske mreže kao i sanaciju atarskih puteva.
 
Opština Apatin prostire se na 38.000 hektara od čega je poljoprivredno zemljište 23.100 hektara, a od toga je 8.900 hektara državno zemljište.
 
Poljoprivrednog zemljišta prve klase ima pet odsto ili 3.300 hektara, druge klase 16 odsto i treće klase 25 procenata, dok je preostalih 13.600 hektara od četvrte do osme klase. Prosečna veličina parcele kreće se od pola do jednog hektara, a preduzeća i veća gazdinstva imaju table od 10 do 300 hektara.
 
U ovoj godini potpisano je 46 ugovora o zakupu poljoprivrednog zemljišta, a najviše, 629 hektara, odnosi se na katastarsku opštinu Sonta.
 
Pomenuti ugovor sklopljen je po zaključku Vlade sa kompanijom "Al Rava Fiat" Srbija na 20 godina, odnosno do 2034. godine. Opština Apatin opredelila je 50 hektara za pošumljavanje. Reč je o zemlji lošijeg kvaliteta koja će nakon pošumljavanja imati veći stepen iskorišćenosti.
 
Autor: Dnevnik

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.