Za poljoprivrednike 43 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški uručio je danas 59 ugovora predstavnicima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava za investicije u opremanje malih preradnih kapaciteta.
U saopštenju sekretarijata se objašnjava da je reč o sufinansiranju fizičkih sredstava poljoprivrednih gazdinstava.
 
- Od ukupno 43 miliona dinara, uspeli smo u ovom mesecu da utrošimo 42,8 miliona dinara. Izuzetno je interesovanje za ovaj konkurs. Pojedinačno najveći iznosi za ova bespovratna sredstva su za opremanje hladnjača, što iznosi oko 34 miliona dinara, tri miliona dinara je opredeljeno za opremu namenjenu sušenju lekovitog bilja i pet miliona dinara za pčelare - navodi se u pisanoj izjavi Bogaroškog.
 
On je istakao da je moguće da se konkurs ponovi u drugoj polovini godine, jer se radi o veoma značajnoj investiciji koja se preduzima tokom godine i koja zaslužuje i značajnija sredstva.
 
Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".