Bački Petrovac: Novi ultrazvuk u Domu zdravlja

Dom zdravlja u Bačkom Petrovcu opremljen je novim ultrazvučnim kolor dopler aparatom.
Moderni ultrazvuk, ukupne vrednosti 3.600.000 dinara, omogućiće lekarima bačkopetrovačkog doma zdravlja da lakše i brže dijagnostikuju oboljenja pacijenata. 
 
Pomoćnica pokrajinske sekretarke za zadravstvo Danijela Stanković-Baričak je istakla da građani i u manjim mestima Vojvodine imaju jednako dostupnu i jednako kvalitetnu zdravstvenu zaštitu kao i u većim gradovima. 
 
- Puštanjem u rad novog ultrazvučnog aparata, dijagnostika je podignuta na najviši nivo i to doprinosi uspešnosti lečenja. Dom zdravlja u Bačkom Petrovcu radi i mamografiju, te je to pokazatelj da je kvalitetna zdravstvena zaštita dostupna i u manjim vojvođanskim mestima - rekla je Stanković-Baričak.
 
Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković je rekao da je na poslednjem konkursu te Uprave dodeljeno još 4.5 miliona dinara za nabavku novog sanitetskog vozila.
 
- Politika pokrajinske vlade je veoma jasna, a to je politika da niko ne sme da se plaši bolesti i nemogućnosti lečenja. Mi ovde ne želimo da stanemo, i posao koji ne može ili neće da uradi republička vlada, činimo mi iz Pokrajinske vlade. Dodelom sredstva i za novi sanitet, medicinska pomoć će u svakom naseljenom mestu opštine Bački Petrovac da stiže na vreme - naglasio je Malenković.
 
Tekst je nastao u okviru projekta "Bačkopetrovačke razglednice" koji je finansirala opština Bački Petrovac u okviru konkursa za javno informisanje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina