Zrenjanin: Zgrada "Šinvoza" propada

Zgrada "Šinvoza" u Zrenjaninu već nekoliko decenija predmet je spora između "Železnica Srbije" i "Šinvoza", a za to vreme objekat se konstantno urušava.
Zbog toga je Bolnička ulica u Zrenjaninu jedno vreme bila jednosmerna, a izmenjeni režim saobraćaja je uveden zbog urušavanja objekta. Ulica je juče postala ponovo dvosmerna, a načelnik inspekcijske službe Milan Jovanov ističe da Grad, zbog nerešenog vlasništva nad zgradom, osim izmene režima saobraćaja, ne može da uradi ništa kako bi zaštitio građane. 
 
On dodaje da problem sa zgradom "Šinvoza" traje veoma dugo, te da su oni uradili koliko su mogli.
 
"Deo objekta smo obeležili i naložili sanaciju, ali problem je što se niko ne identifikuje kao vlasnik zgrade. Kada se zgrada obrušavala pre nekoliko godina, izdali smo rešenje za sanaciju 'Železnici Srbije', koja je u katastru uvedena kao vlasnik, ali oni su se žalili i sud je presudio u njihovu korist", poručuje Jovanov i dodaje da niko ne želi da sanira objekat.
 
Da je u ovom trenutku nemoguće bilo šta uraditi tvrdi i direktor "Šinvoza" Radomir Miljuš, a u prvi plan ističe nerešene vlasničke odnose.
 
"Vlasništvo nad objektom posle samo jednog ročišta, što je neverovatno, dobile su 'Železnice Srbije', iako smo mi u posedu pola veka. Na tu odluku smo se žalili i sad čekamo odluku apelacije. Dok to ne bude,  ne možemo da saniramo ništa, jer ne možemo da dobijemo nijednu dozvolu. I tako se vrtimo u krug", objašnjava Miljuš.
 
Inspekcija će proslediti nalaz Odeljenju za urbanizam koje će izdati nalog za rušenje ili sanaciju, ali još je nepoznato kom preduzeću će nalog biti prosleđen.
  • Zivan

    29.06.2016 13:57
    To je specifina zgrada, reprezent Zrenjanina iz perioda kada se sa manifakturne proizvodnje prelazilo na industrijsku. Spmeniccka vrednost, a propada...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.