Prebijeni psi bačeni kod kontejnera, jednom polomljena kičma

U Pančevu, u naselju Kotež 2, u četvrtak je u džakovima pored kontejnera pronađeno pet isprebijanih pasa, a jednom je bila polomljena kičma.
Pronašao ih je radnik JKP "Higijene", a zatim je obavešteno udruženje za zaštitu životinja i prirode "Ekolibrijum", koje nažalost nije uspelo da spasi ženku sa teškim prelomom. Ona je uspavana, a utvrđeno je da je bila čipovana kao gradski pas na Bavaništanskom putu.
 
"Svi su bili krvavi, ali ženka je najgore prošla - polomljena joj je kičma i udarana je i u glavu. Nije joj bilo spasa. Ostali psi imaju lakše povrede, ali su istraumirani i trebaće dosta vremena da se vrate u normalu. Ne razumem kakav ljudski um je to mogao da uradi", rekla je za "Blic" Zora Kolarski iz udruženja, koja je odmah pozvala i policiju i u ime udruženja podneta je krivična prijava protiv NN lica.
 
Policija je obavila uviđaj, ali niko nije video kada su psi ostavljeni kraj kontejnera.
 
Zakon o dobrotiti životinja ovakav vid mučenja životinje tretira kao krivično delo za šta je predviđena ili novčana kazna ili do tri godine zatvora.
  • Nidza

    30.08.2016 18:26
    Psihopatologija
    "ali nije zivotinja samo pas kojih je prepun NS, da ne mogu da zive ni ljudi, ni druge zivotinje."
    Kako ,mucenice,prezivljavas ti?Ja te razumem,cim izadjem iz zgrade oni napadaju,imaju cak i male padobrane da lakse izvrse diverziju.Ne lupaj kad nemas sta pametno da kazes.Gde je to gradski pas ubio nekoga pa kazes ne mogu da zive?I koje druge zivotinje?I dalje se secas medveda sto ti je donosio postu sto ti neko rece?Eeeeeee G ti nemas od gradjanina egoisticni homocentriku!
  • Gradski pas

    30.08.2016 18:18
    Svakom loncu poklopac
    Gradjanine tebe ubija sujeta i egoizam.Prividjaju ti se jedni isti ljudi koji ostavljaju komentare.To spada u psihicke poremecaje.Stavljas sam sebi pluseve prosto da te covek zali.Pratis sta ti je ko odgovarao,jos si i dokolicar.Tebi je nepojmljivo da neko voli zivotinje.Pun si prikrivenog besa koji bi da iskalis na neduznima.Grad je za sva ziva bica pa i te gradske pse a ne samo za tebe i tvoje dete.Nije ti ga deda ostavio u amanet,.Pravi gradjanin gleda kako da poboljsa kvalitet svoga grada a ne dzedzi na 021 i pretvara se da je isti.Casove gramatike i pametovanje drzi svom detetu pa nek izraste u takvog gradjanina kakav si ti sto dalje govori da ce u ovom gradu biti sve gore i gore.
  • gradjanin

    24.08.2016 08:08
    Posle znaka interpunkcije ostavlja se prazno mesto. Dokaz da sve pise ista osoba. I jos ne naziva mnogobrojnom. Jos mnogo ce proteci vode Dunavom da ti stignes do osnovnih tekovina civilizacije.

    Znam da ne vredi tebi objasnjavati, ali pametni ce shvatiti. Niko ne mrzi ni tebe, ni pse, ni bilo koju drugi zivotinju. Samo, kao sto pas ima pravo da se seta gradom kad i gde hoce, to treba da se obezbedi i MOM detetu.

    Ako vec volimo sve zivotinje, ajde, onda da u dvoristima hranimo koke, ovce, koze, svinje ili neke druge zivotinje. E, ovo ima veze sa psihilogijom. Vama pas zamenjuje prijatelje koje nemate i vidite u njima emocije koje vam nedostaju (iako one ne postoje). A davite se sniclama svakodnevno i briga vas za floru i faunu. Ja volim zivotinje, ali nije zivotinja samo pas kojih je prepun NS, da ne mogu da zive ni ljudi, ni druge zivotinje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina