Bačka Palanka objavljuje imena uzurpatora državnog zemljišta

Nedavnim formiranjem radne grupe za skidanje useva sa uzurpiranih oranica, Bačka Palanka je odlučila da prekine praksu da se bez plaćanja obrađuju državne njive.

Kako kažu u ovoj opštini, Zakon o poljoprivrednom zemljištu daje im pravo da skinu useve na uzurpiranom zemljištu i da prebace 40 odsto prihoda u opštinski budžet, dok po 30 odsto odlazi u budžete Srbije i Vojvodine.

"Postupak je ustvari mera obezbeđenja naplate za korišćenje državnog poljoprivrednog zemljišta. Jasno poručujemo svima da uzurpacija državnog privrednog zemljišta više neće biti tolerisana, a javno će se objaviti imena uzurpatora", kaže predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica za "Dnevnik".

On dodaje da će biti protivljenja ovoj odluci, jer su neki uložili novac u obrađivanje tih njiva, a sada će ostati bez prinosa.

"Imali su mogućnost da se do 1. maja ove godine prijave ukoliko koriste državno poljoprivredno zemljište bez pravnog osnova i naknadno plate po zakonu. Oni koji to nisu uradili sada će platiti korišćenje državnog poljoprivrednog zemljišta po znatno višoj ceni ili će ostati bez prinosa. Cilj je da se jasno poruči svima, odnosno onima koji su se do sada time bavili, da im se to neće tolerisati", objašnjava prvi čovek Bačke Palanke.

Inače, kombajni skidaju useve u svim delovima opštinskog atara koji se prostire na oko 50.000 hektara od čega je 10.000 državnog poljoprivrednog zemljišta. Koliko je uzurpirano još uvek se ne može reći, jer nadležni kažu da podatak da se radi o 40 hektara nije tačan, već je reč o nespretnoj proceni koja je otišla u javnost.

  • TREBA

    09.10.2016 14:53
    ISTRAJAN
    Tako treba i ako istrajete u tome brzo ce se zavesti red i zakon
  • Perica

    07.10.2016 11:12
    ovo su UZURPATORI:
    BRAVO,ajde da idimo taj film!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".