Bački Petrovac nakon pola veka dobio nov bunar

Bunar B6 na izvorištu Vrbara u Bačkom Petrovcu danas je pušten u pogon.

Projekat izgradnje je podrazumevao zajedničko učešće Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine i lokalne samouprave. Ukupna vrednost investicije je 195.947 dinara, dok je sopstveno učešće Bačkog Petrovca 2,2 miliona dinara. Radovi na izgradnji bunara, od velikog značaja za ovu lokalnu zajednicu, okončani su u vremenskom roku predviđenom projektom, tačnije za 60 dana.

Na ovaj način, Opština Bački Petrovac je nakon pola veka dobila nov bunar koji će obezbediti kvalitetnu pijaću vodu njenim stanovnicima. Po svim parametrima i zdravstvenim karakteristikama, kao i sprovedenim analizama, voda dobijena iz ovog bunara tek u tragovima sadrži arsen.

Nema značajnijeg poklona stanovnicima od čiste, zdrave i pitke vode, a zdravlje i kvalitetna infrastruktura za meštane Bačkog Petrovca najvrednija su investicija, rekao je Pokrajinski sekretar za privredu Miroslav Vasin. - Pokrajinska vlada je svesna velikog problema koje meštani imaju sa vodom. Vojvodina smo i nismo planinsko područje pa da nam sveži potoci teku prirodom, ali zato nastojimo da gradimo bunare i ostale izvore vode. Stanovnici Bačkog Petrovca sada piju najzdraviju vodu u svojoj istoriji, što predstavlja izuzetno dostignuće a siguran sam da ćemo uskoro obezbediti da cela opština pije takvu vodu - rekao je Vasin.

Pokrajinska vlada je u prethodnom periodu uspela u značajnoj meri da reši pitanje kanalizacije i vodosnabdevanja, pre svega u naseljenim mestima, a slične infrastrukturne investicije Pokrajinska vlada i lokalne samouprave nastaviće da rade i u budućnosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.