Kako male školske akcije poboljšavaju ekološku svest mališana

U okviru programa "Za čistije i zelenije škole u Vojvodini", održan je Okrugli sto pod nazivom "Male školske akcije u funkciji razvoja ekološke svesti dece i mladih".
Inače, program "Za čistije i zelenije škole u Vojvodini" realizuje se osam godina, a u cilju razvoja i unapređenja rada u oblasti životne sredine u vaspitno-obrazovnim ustanovama.
 
Tokom prethodnih sedam godina, u Program je bilo uključeno 373 vaspitno-obrazovnih ustanova u Vojvodini.
 
Pomoćnik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Dragan Đurica prisustvovao je okruglom stolu, kao i Jelena Kriš Piger iz Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice, kao i pomoćnik pokrajinskog sekretara za energetiku Vladimir Prebiračević.
 
Nakon uvodnog izlaganja, Program "Za zelenije i čistije škole u Vojvodini" za školsku 2016/2017. godini, predstavila je Tamara Orlović, iz Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine.
 
Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu, organizaciju koja učestvuje već dugi niz godina u ključnim globalnim, regionalnim i lokalnim procesima i doprinosi rešenjima u oblasti zaštite životne sredine, kroz prenošenje iskustava i edukaciju, predstavila je Kornelija Radovanović, Senior ekspert za održivi razvoj i obrazovanje, kroz prezentovanje ekološke publikacije Zeleni paket.
 
Obrađivane su aktuelne teme, a između ostalog, predstavljeni su projekti "Upoznajte ptice u vašem školskom dvorištu" Pokreta gorana i Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, "Zelene slike u vašem vrtiću/školi" Pokreta gorana Novog Sada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".