Sombor: Obustavljeno još jedno isključenje struje FAS-u

Isključenje električne energije u Fabrici akumulatora Sombor četvrti put nije realizovano, iako su dugovanja po računu dostigla 350.000 evra.

SOinfo navodi da je nepoznato zašto je "EPS Snabdevanje" odustalo od još jednog sopstvenog rešenja za isključenje FAS-a sa mreže. Obaveštenje je uredno bilo postavljano na oglasnoj tabli preduzeća, međutim ponovo nije izvršeno.

Kako je za SOinfo.org izjavio Predrag Ljubović, stečajni upravnik Fabrike akumulatora, nisu mu poznati razlozi novog odustajanja, te ponovio da je u više navrata od "EPS Snabdevanja" pismeno tražio prekid isporuke, međutim javno preduzeće se i dalje oglušuje o zahteve zakonskog zastupnika preduzeća.

Ljubović je rekao da je dug za struju odavno premašio 40 miliona dinara. Stečajni upravnik somborske fabrike je predočio da je poslednjih dana imao razgovore sa gradonačelnicom Sombora Dušankom Golubović, a povodom predviđenih "merenja ekologije" koja je neophodan uslov za konkretne ponude zainteresovanih kupaca. Ljubović je gradonačelnici preneo da merenje, koje je on odobrio, ne dozvoljavaju nelegalni zakupci DEM Hellas, te da se nada reakciji nadležnih državnih organa, Policije i tužilaštva, koji bi svojim postupcima ovlaštenoj firmi morali obezbediti nesmetano obavljanje ekoloških meranja. Gradonačelnica, je po navodima Ljubovića, obećala da će narednih dana "videti šta se može učiniti".

Ljubović je obelodanio da u ponedeljak neće biti prisutan na sednici socijalno-ekononskog saveza grada Sombora "0jer ne želi da ga neko provocira".

"Ne mogu ništa novo reći. Ja radim po zakonu i jednostavno nemam šta da pregovaram sa preduzećem DEM Hellas", naveo je stečajni upravnik, podsetivši da je to preduzeće protivzakonito uzurpira fabriku, nanoseći nemerljivu štetu.

Preneo je i da je član saveta i predsednik Saveza samostalnih sindikata Sombor, Zoran Purić, upoznat sa svim dešavanjima u i oko Fabrike akumulatora Sombor te da očekuje da će socijalno-ekonomski savet biti kvalitetno informisani i obavešteno o svim pojedinostima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina