Apatin: Pružni prelaz na putu Sombor-Apatin ponovo ima rampe

Nepuna dva meseca nakon demontaže, rampe na pružnom prelazu kod železničke stanice Bukovački salaši (na putu Sombor – Apatin) su u petak, 17. februara vraćene, a svetlosna saobraćajna signalizacija je ponovo u funkciji.

Kako prenosi Radio Dunav, Železnice Srbije su na ovom pružnom prelazu ponovo zaposlile radnika koji će tokom svog radnog vremena, od 7 do 18 časova upravljati branicima, tako da će u pomenutom periodu rampe na ovom prelazu biti spuštene kada nailazi voz.

Od 18 do 7 sati ujutro, rampe će biti podignnute i kada prolazi voz, tako da će u tom periodu vozači morati dodatno da obrate pažnju prilikom prelaska preko pruge i da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Prema važećem redu vožnje, na pružnom prelazu Bukovac rampa neće biti spuštena kada nailazi voz u 22 časa i u 3:45 časova.

Apel policije vozačima da budu naročito obazrivi kada nailaze na ovaj pružni prelaz i dalje stoji, jer u neposrednoj blizini postoje građevinski objekti koji umanjuju preglednost samog nailaska na prugu, pa je na ovom mestu potrebno zaustaviti vozilo ispred pružnog prelaza i za svaki slučaj proveriti da li nailazi voz.

Rampe na pružnom prelazu u Sonti nisu vraćene a za sada nema ni najava da će biti ponovo postavljene.

  • Jogi Letač

    22.02.2017 22:53
    Koja smo mi banana država, u 21. veku mora biti zaposlen radnik koji će da diže i spušta rampu! Ono, automatika ništa, daljinsko upravljanje ništa. Pa u vreme SFRJ je tako nešto radilo, a sada ne može. I mi hoćemo prugu za brze vozove do Budimpešte. Pa tamo ne sme da zavisi dizanje rampe od toga da li je Mika koji podiže rampu morao brzo do WC-a jer ga proteralo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".