Pančevo: Nova parkirališta u centru

Problem parkiranja nastao zatvaranjem parking Hotela Tamiš u strogom centru Pančeva mogao bi biti rešavan i preuređenjem četiri blokovska dvorišta u javna parkirališta.

Radi se o prostorima gde se nalaze stambene zgrade u ulicama doktora Kasapinovića (preko puta štamparije 6. oktobar), Žarka Zrenjanina (preko puta uprave Dečje radosti), između dvorišta Muzeja i zgrade Sindikata i iza američkih zgrada.

Portal 013.info piše da pančevački urbanisti pripremaju izmene urbanističkog plana celine 1, koja obuhvata Pančevo između pruge i Tamiša pa razmatraju i problem parkiranja.

"Rešenje da se u ovim blokovima naprave javna parkirališta podrazumevalo bi da se uklone sadašnje garaže koje se u tim dvorištima nalaza. A dobili bi pravo na besplatna parking mesta", napominje Nataša Mitrevski odgovorni planer u Direkciji za izgradnju i uređenje Pančeva.

Ideja kako da se reši problem nedostatka parkirališta bilo je i ranije. Pre godinu dana spominjano je kako bi podzemna garaža mogla biti izgrađena ispod dela parka na Trgu Kralja Petra 1. Ranije postojale su i ideje da spratni parking podigne na prostoru uz silos na obali Tamiša.

  • eh

    10.03.2017 16:55
    Pančevo, poznato po zagađenju vazduha, više brine gde da smesti još vozila nego da uvede još zelenila i smanje zagađenje? I time se hvale?

    Kukaćete posle kako je sigurno kriv osiromašeni uranijum i NATO.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".