Bivšem predsedniku opštine Alibunar tri godine zatvora

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na tri godine zatvora bivšeg predsednika opštine Alibunar Danijela Kišmartona zbog primanja mita i zloupotrebe službenog položaja, objavljeno je na sajtu tog suda.
Istom odlukom, bivšem predsedniku Komisije za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta te opštine Živku Adrijanu potvrđena je kazna od 14 meseci zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja. 
 
Presuda im je međutim preinačena u pogledu imovinsko-pravnog zahteva i odluke o oduzimanju imovinske koristi. Republika Srbija je upućena da u parnici ostvaruje imovinsko-pravni zahtev, a od Kišmartona će biti oduzeto 8.500 evra umesto 13.500 koliko je odredio prvostepeni sud.
 
Po Apelacionom sudu, u delu odluke o imovinsko-pravnom zahtevu, podaci krivičnog postupka ne pružžaju pouzdan osnov za presuđivanje u tom delu, pa je odlučeno da se Ministarstvo finansija i Ministarstvo poljoprivrede upute na parnični postupak.
 
Kiššmarton je osuđen jer je od oktobra 2009. do oktobra 2011. godine u Alibunaru i Pančevu u višše navrata tražio i primio poklon da u okviru svog služžbenog ovlaššćenja obavi službenu radnju koju ne bi smeo. Kako se navodi, od oktobra 2009. godine do 15. jula 2011, u Alibunaru, Kišmarton i Adrijan su "pribavili drugome imovinsku korist u ukupnom iznosu većem od 1.500.000 dinara".
  • Zver

    20.04.2017 07:01
    junak
    Joj, pa jedino ovaj nije stigao da preleti.....Siroče

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".