Pančevo: Što veći plac, to manji račun za iznošenje smeća

Gradsko veće u Pančevu predložilo je dopunu odluke o održavanju čistoće i upravljanju otpadom koje će pogodovati subjetima u privredi, obrazovanju i pijacama.

Posle utvrđivanja površina preduzetnici koji se bave proizvodnjom, predškolske ustanove, škole i pijace imaće pravo da manje plaćaju. 

Kako navodi 013info.rs, ko koristi između 1.000 i 5.000 m2 plaćaće 80 odsto od važeće cene za usluge gradske JKP "Higijene". Subjekti koji koriste između 5.000 i 10.000 m2 će plaćati 70 odsto od važeće cene, dok će oni čiji je poslovni prostor na površini većoj od 10.000 m2 plaćati 60 odsto cene.

Pijace i predškolska ustanova i škole plaćaće samo 30 odsto od važeće cene na osnovu kojih račun izdaje Higijena.

Novina koja privlači pažnju je da će Higijena posebne ugovore o naplati svojih usluga sačiniti sa pravnim licima koja koriste poslovni prostor čija je površina veća od 100.000 m2. Kao i sa pravnim licima koja su locirana u severnoj industrijskoj zoni, odnosno sa firmom koja se bavi proizvodnjom obnovljivih izvora energije.

Ove novine u gradskoj odluci razmatraće Skupština grada Pančeva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".