Poziv vojvođanskim Mađarima da se registruju za izbore

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor pozvao je vojvođanske Mađare da se registruju za izbore u Mađarskoj, koji se održavaju naredne godine.
Poziv vojvođanskim Mađarima da se registruju za izbore
Foto: 021.rs
On je najavio da će SVM na njima podržati vladajuću stranku Fides. Pastor je za Televiziju Panon iz Subotice rekao da se u proteklom periodu udvostručio broj vojvođanskih Mađara koji imaju dvojno srpsko-mađarsko državljanstvo, a koji su se registrovali za izbore naredne godine u Mađarskoj. 
 
"Broj prijavljenih u birački spisak dostigao je oko 60.000", kazao je Pastor, navodeći da su aktivisti SVM-a u proteklom periodu obavljali "zahtevni rad na terenu", s ciljem da građane informišu o tome da dobijanje državljanstva ne znači istovremeno i upis u birački spisak. 
 
Komentarišći podršku vladajućoj stranci u Mađarskoj, Pastor je ocenio da su protekle godine "potvrdile da je Fides stabilan strateški partner na koga uvek možemo da računamo". "Ukoliko neko ima strateškog partnera, onda to ne znači da ga se setimo samo onda kad nam je potrebno, nego i kada nam je strateški partner u borbi, da je i onda potrebno da mu pomognemo", rekao je Pastor.
  • Jogi Letač

    15.12.2017 23:24
    Ovo mi liči na onu priču kada glasači iz Republike Srpske dođu ovamo da nam izglasaju skupštinu pa se vrate u Bosnu i tamo nastave da žive. More glasaj tamo gde živiš i plaćaš porez, nemoj drugima da krojiš sudbinu!
  • Ištvan

    15.12.2017 18:49
    Ištvanović
    Dobro registrovaćemo se, nego, kada će Vojvodina dobiti zakon o prenosu nadležnosti???
    Pastor obećao u Septebru, ali prošlo je već 3 meseca i nema reči o tome.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina