Zrenjanin: Carinica namestila unos vredne robe bez plaćanja dažbina

Carinska službenica S. G. (40) iz Zrenjanina uhapšena je u akciji policije i tužilaštva, zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj i oštetila budžet Srbije za 848.708 dinara.
Zrenjanin: Carinica namestila unos vredne robe bez plaćanja dažbina
Foto: 021.rs
Sumnja se da je S.G, prilikom carinskog nadzora i kontrole kamiona austrijskih registarskih oznaka, napisala falsifikovanu ulaznu evidencionu karticu na kojoj je ubeleženo da je vozilo u carinsko područje Srbije ušlo prazno, iako se u njemu faktički nalazila roba u vrednosti od 20.470 evra. 
 
Na taj način, osumnjičena je vozilo pustila da uđe u Srbiju bez plaćanja carinskih dažbina, čime je vozaču kamiona pribavila imovinsku korist od 848.708 dinara, za koliko je oštećen budžet Srbije. 
 
Osumnjičena je uz krivičnu prijavu privedena nadležnom tužilaštvu. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina