Palić: 'Zimski san' zatvara Festival evropskog filma

Film "Zimski san" reditelja Nurija Bilgea Džejlana, dobitnik Zlatne palme u Kanu, zatvoriće ovogodišnji 21. Festival evropskog filma na Paliću.
Film "Zimski san" reditelja Nurija Bilgea Džejlana, dobitnik Zlatne palme u Kanu, zatvoriće ovogodišnji 21. Festival evropskog filma na Paliću.

Festival traje od 19. do 25. jula, a u okviru deset selekcija prikazaće se 85 filmova. U glavnom delu takmičenja, za nagradu Zlatni toranj, učestvovaće 13 filmova, od kojih su dva domaće produkcije a nije još uvek poznato koji su to filmovi.

Savet festivala čine: glumica Mira Banjac, Branislav Lečić, Blažo Perović, Gordan Mihić, Zoran Đerić, Sabolč Tornai, Zoltan Šifliš i direktor manifestacije Radoslav Zelenović. Budžet festivala za ovu godinu iznosi 24 miliona dinara, od kojih je devet miliona obezbedilo Ministarstvo kulture i informisanja, 9.8 miliona obezbedila je Vlada Vojvodine, a pet miliona Grad Subotica.

U okviru festivala prikazaće se i šest filmova posvećenih Prvom svetskom ratu, a na programu je i naučni skup „Ekološke i zdravstvene posledice NATO bombardovanja“.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.