Zrenjanin: Propali 'Autobanat' na prodaju

Sva imovina propale firme "Autobanat" od sutra je na prodaji putem javnog nadmetanja.
Sva imovina propale firme "Autobanat" od sutra je na prodaji putem javnog nadmetanja.

Stečajni upravnik ove firme Slobodan Sudarov rekao je da je na prodaju deo objekta na Glavnoj autobuskoj stanici u Zrenjaninu, na izlazu iz grada prema Beogradu, a čija je početna cena iznad 18 miliona dinara.

Najvišu početnu cenu imaju sedišta u Sremskoj Mitrovici, procenjena na 61,86 miliona dinara, a slede sedišta u Bačkoj Topoli sa 59,91 miliona i Šabac sa 86,48 miliona dinara. Nadmetanje za imovinu "Autobanata" počinje sutra, 11 juna u zgradi autobuske stanice u Zrenjaninu. Pravo učešća na licitaciji imaju sva pravna i fizička lica, koja uplate 30.000 dinara za otkup prodajne dokumentacije i depozit. Imovina "Autobanata" i ranije je bila nuđena na prodaju, ali tada nije bilo zainteresovanih kupaca.

Inače, stečaj u preduzeću koje se bavilo prevozom putnika u međunarodnom, prigradskom, međugradskom i gradskom saobraćaju otvoren je rešenjem Privrednog suda u Zrenjaninu još 14. decembra 2010. godine, na zahtev beogradske "Agrobanke”. "Autobanat" kome je račun dugo vremena bio u blokadi, nije mogao da izmiruje svoje obaveze.

U kolikoj dubiozi je ostao "Autobanat" pokazuje i to da ovo preduzeće nije imalo da gradu Zrenjaninu plati godišnji porez na imovinu od samo 152.263 dinara. Umesto toga "Autobanat" je svojevremeno pred Upravnim sudom u Beogradu tužio lokalnu samoupravu, tvrdeći da nije u obavezi da plati porez, jer je on obračunat nakon što je firma otišla u stečaj.

Zdravi deo firme - autobuska stanica u Zrenjaninu, vozila i linije gradskog, prigradskog i međugradskog prevoza ugovorom su preneta na, u međuvremenu, osnovanu kompaniju "Net bus". U novu firmu prešao je i najveći broj radnika. U posrnulom preduzeću ostala je nekolicina onih koji nisu bili po volji rukovodstva, odnosno direktora Gorana Agramovića koji je, takođe, sa mesta prvog čoveka "Autobanata" prešao u direktorsku fotelju "Net busa".

  • Vlasta

    11.06.2014 07:58
    Znaci preduzece si kog su isisane pare, ostalo duzno drzavi i dobavljacima, "preneli" imovinu u drugo, novo preduzece, sa svim istim ljudima - i NIKOM NISTA??
    Sreca za njih pa u Srbiji ne postoji sudstvo i ciste sudije.
  • Bežati odavde

    10.06.2014 17:36
    E tuđa Srbijo...sve je propalo i rasprotado. A imali smo najjače firme u EVROPI!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.