Zrenjanin: Bacaju otpad na tek očišćene deponije

Samo nekoliko dana nakon što je očišćena jedna od većih divljih deponija u Zrenjaninu, nesavesni građani su ponovo počeli da na tu lokaciju bacaju otpad.
Samo nekoliko dana nakon što je očišćena jedna od većih divljih deponija u Zrenjaninu, nesavesni građani su ponovo počeli da na tu lokaciju bacaju otpad.

Ovo je danas saopštilo zrenjaninsko preduzeće "Čistoća i zelenilo".

Iz tog javnog preduzeća apelovali su na građane da prijave počionioce prekršaja komunalnoj policiji, jer je, kako navode, takvo ponašanje neprihvatljivo. "Čistoća i zelenilo" je u saradnji sa Gradom Zrenjaninom počelo uklanjanje divljih deponija iz grada za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 800.000 dinara i u planu je da se tokom akcije "Naš grad, naše dvorište" uklone divlje deponije na 15 lokacija u gradu.

Divlja deponija na Lazarevačkom drumu uklonjena je 4. juna i sa nje je odneto oko 20 kamiona otpada. Do sada su pored deponije na Lazarevačkom drumu, uklonjene deponije i iz Pančevačke ulice, ulica Miroslava Antića i Vranjevačke, a danas se završava uklanjanje deponije na Mihajlovačkom drumu i prelazi se na uklanjanje divlje deponije u Surdučkoj ulici.

Divlje deponije će biti uklonjene i na drugim lokacijama koje su predviđene tom akcijom.

  • Zrenjaninka

    15.06.2014 12:41
    Samo ih prijavite!
    To čišćenje i odnošenje takvog zaraznog smeća se sve placa iz džepa nas poreskih obveznika, odnosno nas poštenih koji plaćamo poreze državi.
    Ne dozvolite da primitivci, neobrazovani i bahati šire virus svog primitivizma lenjosti i neznanja ovakvim kriminalnim i ekološki neprihvatljivim ponašanjem. Prijavite SVAKOGA koga vidite da baca smeće tamo gde mu nije mesto. Ako pritom imate mobilni telefon ili fotoaparat u prednosti ste jer možete da ga uslikate i pošaljite fotografije kriminalca nadležnoj policiji.
    Ja tako slikam nepropisno parkirane automobile oko moje zgrade, čiji se vlasnici bahato parkiraju tik ispred pešačke staze-trotoara, ili još gore ispred pešačkog prelaza. Kad plate kaznu više im na pamet ne pada da se ponašaju bahato, ako već ne umeju da koriste mozak i da pritom misle na civilizovano ponašanje, našu planetu i na prirodu oko nas sa kojom treba da budemo u harmoniji.
  • 11.06.2014 20:49
    Narod je divan, vlast je stoka.
  • pawlle

    11.06.2014 17:53
    stavite naoruzane cuvare i nek pucaju na stoku

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina