Subotica: Akcija 'Drvo nije bilbord' 14. juna

Građanska inicijativa čišćenja drveća od reklamnih i oglasnih letaka u centru grada, zakazana je za subotu, 14. jun u 10 časova.
Građanska inicijativa čišćenja drveća od reklamnih i oglasnih letaka u centru grada, zakazana je za subotu, 14. jun u 10 časova.

Projekat "Drvo nije bilbord" je društveno odgovorna kampanja, manifestacija u javnom prostoru pod koordinacijom Udruženja građana "Authentic Vojvodina" i Neformalne grupe građana "Nasmeši se Subotici".

U subotu, 14. juna od 10.00 časova, pre same radne akcije, organizatori će sa svojim drugarima i drugaricama organizovati doručak u parku kod nulte tačke, kamenog stuba na Majmun placu. Prilikom čišćenja drveća od reklamnih i oglasnih papira će se arhivirati od svake vrste po jedan primerak, sa namerom da se u narednoj fazi projekta postavi i tematska izložba sa ponovljenom porukom da se u budućnosti pokuša smanjiti trend ovakve vrste oglašavanja u našem gradu, skrene pažnja na važnost očuvanja životne sredine i opšte higijene gradskog prostora.

- Sa malim projektima građanskih inicijativa i angažovane umetnosti, neopterećeni uobičajenim subotičarijama i palanačkim politikanstvom, razvijamo kreativne i proaktivne komunikacijske projekte posvećene promociji građanskog učešća u podsticanju lokalne međusektorske saradnje kroz spoj kreativnih industrija i savremenog turističkog menadžmenta - ističu Jugoslav Sivić i Igor Halasević, rukovodioci organizacije.

Ovom najavom organizatori srdačno pozivaju sve zainteresovane sugrađane/-ke, partnerska udruženja i stanare da se priključe akciji spremanja gradskih gelegunja i daju svoj doprinos projektu. U slučaju kiše i lošeg vremena šetnja će se otkazati za neku drugu priliku.

Projekat "Drvo nije bilbord" je nastavak višegodišnjih saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine Grada Subotice kroz koja su nastala izdanja promotivnih subotičkih razglednica, istraživački rad sa foto - pričama o zelenoj arhitekturi lokalne baštine i subotičke istorije i uspešan projekat postavke reciklirane skulpture starih železničkih znakova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".