Sremska Mitrovica: Radnici "Hidrograđevinara" osam meseci bez plate

Radnici "Hidrograđevinara" stupili su u u generalni štrajk još 9. juna, ali još uvek nije rešeno pitanje njihovih osam zaostalih zarada.
Radnici "Hidrograđevinara" stupili su u u generalni štrajk još 9. juna, ali još uvek nije rešeno pitanje njihovih osam zaostalih zarada.

Predsednik sindikata "Hidrograđevinara" Ranko Solarević rekao je da će radnici podneti tužbu protiv nadležnog preduzeća "Borovica", ukoliko im se ne isplate zaostale plate za oktobar, novembar i decembar.

Nakon isplate ovih zaostataka, najavljuje Solarević, uslediće dogovor o isplati pet zaostalih plata. - Većinski vlasnik preduzeća rekao nam je da je sređeno da nam se isplati po pola plate za mesec oktobar, što je nedovoljno. Jedino rešenje vidimo u tužbi, mada male su šanse da i nakon toga postignemo nešto - rekao je Solarević.

Ovih 77 radnika traže i overavanje zdravstvenih knjižica, pošto je zaposlenima u ovom preduzeću zdravstveno osiguranje isteklo. Čekanje na ispunjenje zadatih uslova trajaće još desetak dana, nakon čega će biti podneta tužba.

  • ns time

    28.11.2014 12:05
    Niko ne reaguje.Sve je rec o istoj osobi,istom vlasniku,Uhapse ga,pa ga puste,I nije rec samo o ovoj firmi.Ojadio,upropastio i duguje vise od dve godine plata i u Dunav grupi,nekadasnji Heroj Pinki Novi Sad i BBP Beograd.Firme rasturene,radnici ocajni odlaze,sve se raspada.Stotine porodica bez igde icega.Oni nemaju za hleb, a ne da tuze.Cime da tuze?
  • Vladimir

    04.07.2014 08:55
    samo nek tuze
    nema veze koliko traje, samo nek tuze ..
  • pera peric

    24.06.2014 13:43
    Amb Grafika,Stylos group
    Nema plate 6meseci,a radi se kao u logoru..E Srbijo,Srbijo dokle vise kojekakvi Bozovici,Blazici,Petrovici i prijatelji groupa Bubalo drzavu da vode......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".