Bačko Gradište: Palačinka fest 28. juna

Međunarodni festival palačinaka "Palačinka fest" okupiće ljubitelje ove poslastice 28. juna u Bačkom Gradištu.
Međunarodni festival palačinaka "Palačinka fest" okupiće ljubitelje ove poslastice 28. juna u Bačkom Gradištu.

Učesnike očekuju nadmetanja u šest kategorija, koje su ograničene brojem učesnika. Brzo rolovanje palačinki podrazumeva da takmičari što pre poređaju 10 filovanih palačinaka na tanjir, a pobednik je onaj koji to prvo ispuni.

Brzo jedenje palačinaka je "disciplina" u kojoj pobeđuje takmičar koji prvi pojede 10 palačinaka sa pekmezom. Kod ove discipline prisutan je zdravstveni radnik.

Noge u džaku, palačinka u ustima je disciplina koja zahteva od učesnika da prevale 10 metara u džaku sa ustima, a pobednik je onaj koji prvi prođe cilj sa celom palačinkom u ustima. Ko pregrize palačinku, automatski se diskvalifikuje.

Musavko je disciplina koja bira najmusavijeg takmičara, ne starijeg od osam godina, koji treba da pojede palačinku sa kakao kremom. Preostale discipline su Kralj(ica) palačinki i Najsmešnija fotografija Festivala.

Organizator, udruženje građana "Most", poziva zainteresovane da se što pre prijave.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina