Subotica: Pauza u Narodnoj kuhinji

Sutra počinje dvomesečna pauza u pripremanju kuvanih obroka programa Narodne kuhinje u Subotici.
Sutra počinje dvomesečna pauza u pripremanju kuvanih obroka programa Narodne kuhinje u Subotici.

Tokom jula i avgusta, Crveni krst je pripremio pakete hrane za 1.100 korisnika Narodne kuhinje. Svake godine u toku navedenog perioda se dele paketi hrane, jer se zbog higijenskih razloga ne pripremaju kuvani obroci. Program pripremanja kuvanih obroka biće nastavljen prvog septembra.

U Mesnoj zajednici "Mali Bajmok" ima 45 korisnika Narodne kuhinje. Većina paketa hrane za naredna dva meseca je podeljena korinicima. U paketima se nalazi pasulj, pirinač, ulje, a svaki korisnik dobije i 10 kilograma brašna. Od 01. januara ove godine do 30. juna 1.100 građana Subotice slabijeg materijalnog stanja svakog radnog dana imalo na je na raspolaganju kuvani obrok iz Narodne kuhinje Crvenog krsta. U toku jula i avgusta, Narodna kuhinja neće raditi zbog visokih temperatura i mesnim zajednicama su već podeljeni paketi hrane.

Centar za socijalni rad  na osnovu materijalnog stanja građana određuje ko može da bude korisnik Narodne kuhinje. Lokalna samouprava za program Narodne kuhinje je izdvojila 20 miliona dinara, a ostatak novca koji je potreban obezbeđen je u hrani i preko donacija, kao i uz pomoć  republičkog i pokrajinskog Crvenog Krsta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".