Kikinda: Do posla najlakše farmaceuti, oftalmolozi i programeri

Na koji način pronaći posao, pitanje je sa kojim se suočava više od deset odsto stanovništva u kikindskoj opštini, a posao najlakše nalaze diplomirani farmaceuti, oftalmolozi i programeri.
Na koji način pronaći posao, pitanje je sa kojim se suočava više od deset odsto stanovništva u kikindskoj opštini, a posao najlakše nalaze diplomirani farmaceuti, oftalmolozi i programeri.

Od nedavno, kao jedna od aktivnih mera politike zapošljavanja, sve više postaju sajmovi. Nakon prošlogodišnjeg Sajma u Kikindi, više od 65 odsto onih koji su se prijavili poslodavcima na Sajmu pronašlo je posao, rekla je Vesna Danić, savetnik za zapošljavanje u Nacionalnoj službi, filijala Kikinda.

- Sajam zapošljavanja u Kikindi ima dobre efekte. U 2012. godini više od 44 odsto prijavljenih našlo je posao. Što se tiče 2014. godine, direktno sa Sajma zapošljavanja koji je održan u martu, oko 25 osoba došlo je do zaposlenja. To su svi oblici rada: privremeni poslovi, rad na određenoi i neodređeno - rekla je Danić. Broj nezaposlenih lica na evidenciji Nacionalne službe, trenutno je 6.068, ali se on svakodnevno menja.

- Novi ljudi svakodnevno dolaze, oni kojima prestaju prava brišu se sa evidencije u skladu za Zakonom o zapošljavanju. Što se tiče strukture nezaposlenih, najveći je broj onih sa osnovnim obrazovanjem ili bez, kao i osoba sa trećim stepenom stručne spreme - dodala je Danić.

Evidentirana suficitarna zanimanja su, u najvećem broju: bravari, prerađivači hrane i pića, automehaničari, i prodavci trećeg stepena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".