Pančevo: Ponovo dozvoljene gradske manifestacije

Gradsko veće u Pančevu donelo je odluku da prestanu da važe mere koje su uvedene u Pančevu zbog posledica poplava u Srbiji.
Gradsko veće u Pančevu donelo je odluku da prestanu da važe mere koje su uvedene u Pančevu zbog posledica poplava u Srbiji.

Između ostalog, to znači da se može nastaviti sa organizovanjem gradskih manifestacija, što uključuje i "Pančevački karneval". Karneval bi time mogao da bude održan u septembru. Pošto je država uvela vanrednu situaciju zbog razornih poplava, pančevačka vlast je donela odluku da se, kako bi se i novac iz lokalnog budžeta upotrebio za otklanjanje posledica, ukinu odlasci na seminare i radničke sportske igre, te da se odlože gradske kulturne manifestacije. Ove odluke stavljene su juče van snage.

- Manifestacije su odložene zbog vanredne situacije. One koje su odložene, a koje su tangirale Grad, jesu "Susreti pijaca" i "Pančevački karneval". Ove odložene manifestacije u narednom periodu moraju da se usklade sa godišnjim kalendarom zakazanih manifestacija. Grad je za to da se održi "Karneval". Svaka manifestacija koja nije održana biće pomerena za naredni period, ali mora da se uskladi sa kalendarom, objasnila je Jelena Batinić, članica Gradskog veća zadužena za privredu.

Većnici su danas prihvatili i izmenu Odluke o cenovniku za održavanje ulice Direkcije za izgradnju, zbog toga, kako je objasnio Stanko Škaljak iz ovog preduzeća, što korišćenje pojedinih vrsta mehanizacije nije ni postojalo u tom cenovniku.

- Ranijih godina imali smo cenovnik "Puteva Srbije", koji nije sadržao predmetne radove koji su dati u dopuni cenovnika za zimsko i letnje održavanje. Pojavili se određeni radovi koji su morali da se uvrste u održavanje puteva. Zbog toga smo uradili dopunu cenovnika za letnje i zimsko održavanje. Što se tiče zimskog, u materijalu je taksativno navedeno šta je potrebno da se uvede, a za letnje održavanje ulica uvršteni su pojedini radovi i nabavka određenog materijala, što do sada nije bilo u cenovniku -  rekao je Stanko Škaljak iz JP-a "Direkcija".

Ipak, da bi promene u cenovniku Direkcije i važile, za to ruku moraju da podignu i odbornici Skupštine Grada.

  • Milan

    29.08.2014 22:14
    POTPISITE PETICIJU ZA PODRSKU INTERNACIONALNOM KAR
    POTPIŠITE PETICIJU ZA PODRŠKU INTERNACIONALNOM PANČEVAČKOM KARNEVALU (LIKE AND SHARE!)
    http://www.karnevalpancevo.com
    Povodom sramne odluke Gradske vlasti grada Pančeva i konkursne komisije da se za Internacionalni Karneval u Pančevu ove godine ne izdvoje sredstva iz budžeta grada i da se spreči održavanje manifestacije u najavljenom terminu, pokrećemo peticiju da Internacionalni Karneval Pančevo dobije sredstva i podršku koju zaslužuje.
    Svojim potpisom, izražavate javno negodovanje protiv ukidanja Pančevačkog karnevala i podržavate građansku inicijativu da Internacionalni Karneval u Pančevu dobije sredstva i podršku koju zaslužuje. Obavezno upisati JMBG kako bi peticija bila validna. Ko ne zeli da se vide podaci neka izabere da ne zeli da bude potpis prikazan javno. ‪#‎Pancevo‬ ‪#‎Srbija‬ ‪#‎Serbia‬ ‪#‎Peticija‬ http://www.peticije24.com/peticija_za_podrsku_internacionalnom_pancevackom_karnevalu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina