Sombor: "Prodžeti" zapošljava još 150 radnika

Nova investicija kompanije za proizvodnju obuće "Prodžeti" donela bi Somboru novi objekat za proizvodnju obuće, koji bi zaposlio 150 radnika, na postojećih 350.
Nova investicija kompanije za proizvodnju obuće "Prodžeti" donela bi Somboru novi objekat za proizvodnju obuće, koji bi zaposlio 150 radnika, na postojećih 350.

Član Gradskog veća za privredu i finansije Sombora Siniša Todorović rekao je da gradska administracija svakog dana radi na poboljšanju poslovnog ambijenta u industrijskog zoni, ali da postoje zastoji kada je reč izdavanje dozvola.

- Strani investitori često zameraju našoj državi i lokalnim samoupravama brzinu u izdavanju dozvola. Opredeljenje gradske administracije je da dozvole budu izdavane u najkraćem mogućem roku, da lokalne naknade budu stimulativne za naše investitore, i da u tom segmentu budemo konkurentni drugim gradovima i opštinama kako u Srbiji, tako i u regionu. Gradska administracija je zapošljavanje i investiranje u naš grad shvatila kao osnovni, ključni posao i sve svoje potencijale usmeravamo u tom pravcu - rekao je Todorović i dodao da investicija zavisi od toga da li će nova fabrika biti u postojećem objektu ili će biti grinfild investicija.

Vlasnik i direktor kompanije "Prodžeti" Romano Rosi rekao je da je mlada i agresivna administracija potrebna za početak investicija.

- U Somboru ćemo razvijati jedan vrlo bitan brend "Guči", koji se i sada proizvodi u Somboru. U naredne dve godine trebalo bi da zaposlimo najmanje još 150 ljudi, jer imamo plan da napravimo objekat za proizvodnju obuće ne samo u Somboru, već i za celu Vojvodinu i Srbiju -  rekao je Rosi.

  • ns

    04.07.2014 12:28
    brojevi
    Pohvalno je sto ce 150 radnika dobiti posao. Samo dali je to vest. Ako je vest objavite da je i 800 ljudi dobilo otkaz u drugim firmama. Posao - otkaz 150:800. Samo kazem da je to kap u moru za zapošljavanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina