Zrenjanin: "Novo" zapošljavanje aktuelno među poslodavcima

Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala u Zrenjaninu konkursom je uvela novu, "aktivnu" meru zapošljavanja.
Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala u Zrenjaninu konkursom je uvela novu, "aktivnu" meru zapošljavanja.

Ona podrazumeva subvencije u iznosu od 130.000 do 150.000 dinara za poslodavce koji prime nezaposlene, ili nezaposlene starije od 50 godina. Obaveza poslodavca je da zasnuje radni odnos sa nezaposlenim na neodređeno, sa punim radnim vremenom, te da ono traje barem 24 meseca.

Na taj način je zrenjaninska kompanija "Carska bašta" zaposlila polovinu svojih radnika na neodređeno, a za to je dobila subvencije u različitim iznosima. Ova politika zapošljavanja trenutno je u fokusu i potisnula je program samozapošljavanja u filijali u Zrenjaninu, a ovim putem se zaposlilo 119 ljudi, kod 35 poslodavaca.

Zainteresovani se mogu javiti filijali za zapošljavanje, ukoliko ispunjavaju uslove propisane konkursom. Konkurs je aktuelan do 1. oktobra 2014. godine.

  • Blagzor

    07.07.2014 04:25
    Otkazuj!
    Super!
    Prime ljude na posao, pokupe subvencije, istekne rok - noga u zadnjicu za radnike, gazda trlja ruke i smeje se hnjohnjohnjohnjo.
  • Dejan

    04.07.2014 13:10
    @ ZoranNS
    Postoji više načina da se zaustavi "partijska pljačka".
    Najprihvatljiviji način je uspostavljanje pravne države. Pravna država može da se uspostavi samo dugotrajnom borbom svih građana (tzv. javno mnjenje) i konstantnim pritiskom od strane istih na institucije sistema.
    E sad, pošto ne postoje ni institucije sistema (postoje samo na papiru, ne i suštinski), a ni javno mnjenje (javno mnjenje čine građani, a ne polupismeni polusvet koji samo bleji i čeka nebeskog vođu, koga, pošto je to lik iz mašte, partije prave od blata i fekalija), onda preostaje samo da se neki asteroid dovoljne veličine obruši sa neba i zbriše sve partijsko-tendersko-tajkunsko-birokratsko-lopovske "kombinacije".
    Eto, dotle će trajati pljačka... Pozdrav
  • ZoranNS

    04.07.2014 10:31
    Lopov do lopova
    Odbornik SNS se vodi kao student, u aprilu osnovao preduzeće sa kapitalom od 100 dinara. Dobio posao od grada Beograda dobila je investitirski posao na izgradnji sportskog objekta u opštini Voždovac. To je klasičan primer korupcije, partijske krađe, prelivanje društvenih sredstava u privatne džepove. Dokle će ova partijska pljačka da traje, da li zna neko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".