Zrenjanin: "Sačuvati antifašističke spomenike"

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton pozvao je danas nadležne organe da zaštite spomen ploču narodnom heroju Servo Mihalju u Zrenjaninu.
Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton pozvao je danas nadležne organe da zaštite spomen ploču narodnom heroju Servo Mihalju u Zrenjaninu.

Marton je u pisanoj izjavi podsetio da se rodna kuća Servo Mihalja urušila i da sada preti propadanje spomen ploče.

- LSV podseća javnost Zrenjanina na nedopustivo stanje u kojem se nalaze mnogi spomenici koji podsećaju na dane antifašističke borbe. Pozivamo institucije u čijoj je ingerenciji ovaj spomenik da hitno reaguju i izmeste ga na bezbednije mesto - naveo je Marton u pisanoj izjavi.

On je ocenio da bi najbolje mesto za to bio neki od gradskih parkova. Kako je istakao, na taj način bila bi sačuvana uspomena na Servo Mihalja.

- Toliko dugujemo ljudima koji su dali svoje živote za slobodu - istakao je pokrajinski poslanik LSV.

Marton je podsetio da Zrenjanin ove godine obeležava 70 godina od pobede nad fašizmom, te da vrednosti antifašističke borbe, dodao je, moraju biti očuvane i služiti kao podsetnik na vremena u kojem su se sukobili dobro i zlo.

- Fašizam je pobeđen, ali mnogi oblici ekstremizma, nacionalizma i šovinizma su i dalje prisutni - poručio je on.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina