Subotica: Stambeni krediti za 16 porodica

Subotička lokalna samouprava subvencionisaće učešće za bankarske stambene kredite šesnaest porodica sa oko 115.000 evra.
Subotička lokalna samouprava subvencionisaće učešće za bankarske stambene kredite šesnaest porodica sa oko 115.000 evra.

Stambeno-kreditni fond Subotice dodelio je za 16 porodica preko 97.500 evra namenjenih za obezbeđivanje učešća za bankarski stambeni kredit, dok je za petoro porodica opredeljeno nešto više od 18.500 evra. Sredstva su dodeljena na osnovu konkursa koji je fond raspisao početkom marta, vrednog 18 miliona dinara, za obezbeđivanje učešća prilikom podizanja bankarskih kredita za poboljšanje uslova stanovanja ili kupovinu novog stana, objavljeno je na sajtu lokalne samouprave.

Krediti se odobravaju za adaptaciju stana ili za kupovinu druge nekretnine, jer prvobitna ne ispunjava potrebne uslove za stanovanje. U slučaju da se radi o bankarskom kreditu za kupovinu stana, Fond može da obezbedi do 15.000 evra, u dinarskoj protivrednosti, a rok otplate je do 25 godina. Za adaptaciju stana, Fond odobrava do 4.500 evra, takođe u dinarskoj protivrednosti, s tim da se ta sredstva otplaćuju Fondu u roku od 10 godina. Ako se radi o kreditu za kupovinu druge nekretnine zato što prvobitna nekretnina ne ispunjava uslove za stanovanje, Fond može da odobri sredstva u iznosu od 9.000 evra, u dinarskoj protivrednosti, a rok otplate je 25 godina.

Sredstva odobrena od strane Fonda su beskamatna, a rang-lista koja je formirana zavisi od toga koliko podnosilac zahteva ima dece, a broj dece takođe određuje koliko će korisnik vratiti sredstava u fond. Tako je korisnik koji ima četvoro i više dece biti oslobođen vraćanja sredstava, korisnik sa troje dece vraća 12,5 odsto, a korisnik sa jednim ili dvoje dece vraća celokupan odobreni iznos. Ukoliko u toku otplate stambenog kredita korisnik sredstava Fonda uveća broj članova porodice rođenjem ili usvojenjem deteta, dobija povlasticu na preostala, neotplaćena sredstva.

  • KaeN

    11.07.2014 08:40
    Sve pohvale, mislim da bi i ostale opštine mogle da se povedu ovim primerom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".