Subotica: Objavljen spisak velikih poreskih dužnika

Služba lokalne poreske administracije u Subotici objavila je danas na sajtu Grada spiskove poreskih dužnika, koji po osnovu javnih prihoda na kraju drugog kvartala 2014. godine duguju više od 20 miliona dinara.
Služba lokalne poreske administracije u Subotici objavila je danas na sajtu Grada spiskove poreskih dužnika, koji po osnovu javnih prihoda na kraju drugog kvartala 2014. godine duguju više od 20 miliona dinara.

Na spisku se nalazi sedam preduzeća, od kojih je njih pet u stečaju: "29. Novembar", sa dugom od skoro 140 miliona dinara, "Bratstvo", sa dugom od skoro 37 miliona, "SI&SI Promet", koji duguje skoro 28 miliona, kao i "Podrum Palić" sa dugom od nešto preko 21 milion i "Fidelinka mlinarstvo" sa dugom većim od 20,5 miliona dinara. Na spisku se nalaze još i dva aktivna privredna društva - "Jadris" sa dugom većim od 27 miliona dinara i "Agroseme Panonija", sa dugom većim od 21,6 miliona dinara.

Služba lokalne poreske administracije u Subotici u nekoliko navrata do sada je objavljivala spiskove preduzeća, preduzetnika i fizičkih lica koji su za poreze koje ubira lokalna samouprava dugovali više od 1.000 dinara, a koji su u prethodnom navratu obuhvatili više od 15.000 dužnika. Zbog objavljivanja imena građana na ovim spiskovima regovao je i Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, nakon čega je sporni spisak poreskih dužnika među fizičkim licima uklonjen sa zvanične internet prezentacije lokalne samouprave.

Takođe, na zvaničnom gradskom sajtu, u odeljku lokalne poreske administracije, više se ne mogu videti spiskovi dužnika koji su objavljivani u prethodnim kvartalima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina