Novi Bečej: Sajam poljoprivrede 22. avgusta

U okviru jedne od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji, Velikogospojinskih dana, biće održan poseban sajam za poljoprivrednike.
U okviru jedne od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji, Velikogospojinskih dana, biće održan poseban sajam za poljoprivrednike.

Drugi Gospojinski poljofest, od 22. do 24 avgusta, održava se uz podršku Ministarstva poljoprivrede. Zamenik predsednika Opštine Novi Bečej Matija Kovač rekao je da je cilj da ova manifestacija, na kojoj će biti predstavljena poljoprivredna mehanizacija, seme i hemijski proizvodi za poljoprivredu, postane jedna od vodećih u regionu. Prošle godine je bilo 38 izlagača i 200.000 posetilaca. Ove godine je, u saradnji sa Zadružnim savezom Vojvodine, dogovoreno da se organizuje dolazak svih zadrugara.

- To neće biti samo sajam, već pravi festival - kazao je Kovač, dodajući da će na oglednim parcelama posetioci moći da isprobaju svu poljoprivrednu mehanizaciju. Prema njegovim rečima, jedan od ciljeva ovogodišnjeg Poljofesta je i da se na području Novog Bečeja omasovi proizvodnja uljane repice, jer je njeno gajenje vrlo profitabilno, pa će se pojaviti i dve nove semenske firme.

Predsednik Opštine Saša Šućurović kazao je da je to značajno poljoprivredno područje, podsetivši da su se jedino tu u Srbiji proizvodajči udružili i otkupili poljoprivredno dobro, kao i da se počelo sa podizanjem plastenika koji treba da pomognu mladima da ostanu na selu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina