Pastor: Čanku smeta što je naša stranka bolja od njegove

Realizacija koalicionog dogovora Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) sa Srpskom naprednom strankom teče dobro, izjavio je predsednik Skupštine AP Vojvodine i lider SVM Ištvan Pastor.
Realizacija koalicionog dogovora Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) sa Srpskom naprednom strankom teče dobro, izjavio je predsednik Skupštine AP Vojvodine i lider SVM Ištvan Pastor.

On je najavio da bi "ovih dana" trebalo da se sretne sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

"Ide dosta dobro, bar što se tiče sadržine tog sporazuma. Sve što je vremenski bilo moguće realizovati, do sada je učinjeno. Mi smo obznanili tekst sporazuma, tako da sve može i da se proveri. S gospodinom Vučićem čuo sam se pre nekoliko dana, a ovih dana bi trebalo da se sretnemo", rekao je Pastor u intervjuu za "Politiku".

Upitan da li ga Vučić uslovljava u vezi sa političkom situacijom u pokrajini, Pastor je rekao da će razgovarati o Vojvodini, "ali i o krupnim pitanjima razvojnog karaktera, kao što su realizacija razvojnih projekata na Paliću, zaobilazni krak puta oko Subotice, gradnja subotičkog pozorišta, set medijskih zakona".

Povodom verbalnog sukoba s Ligom socijaldemokrata Vojvodine, čiji lider Nenad Čanak zahteva od njega da se izvini jer je rekao "da je pravo čudo da je mađarska zajednica opstala, jer za Mađare u južnim krajevima niko nije mario poslednjih 70 godina", Pastor kaže da je postao meta LSV-a, jer im smeta to što je "efikasniji i produktivniji predsednik Skupštine nego što su oni bili, a njegova stranka uspešnija".

"Politika" podseća da je LSV ovog leta već drugi put oštro "udario" na svog koalicionog partnera u Vojvodini, ali istovremeno i koalicionog partnera SNS-a, nazvavši ga mađarskim nacionalistom i sledbenikom ultradesničarskog Jobika.

"Pogrešno su protumačili rečenice koje sam izgovarao, ali to da nas doživljavaju kao desničare već polako postaje deo uobičajene političke retorike", ocenio je Pastor.

  • STANKO

    20.07.2014 20:25
    Ko je ko
    Neša je Nacista - Pišta je Nacista
  • zvečarka

    20.07.2014 13:40
    Čanak se ispuvao totalno!
  • Bata

    20.07.2014 13:19
    Obojica su poltroni
    Obojica su radikalske podguzne muve i biće samo jednom upotrebljeni umesto .....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".