Pančevo: Zbog pokrajinske sekretarke više ulaganja u grad

Iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu od pre dve godine počela su da stižu značajna sredstva u Pančevo.
Iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu od pre dve godine počela su da stižu značajna sredstva u Pančevo.

Za fizičku kulturu među mladima 85 miliona, za talente i naučne i sportske skoro 3 miliona, a stipendira se i talentovana plivačica Anja Crevar. Na pitanje da li je to slučajno, jer je od tada na čelu ovog Pokrajinskog sekretarijata, Pančevka Marinika Tepić odgovara da pare ne pripadaju samo Novom Sadu i da će pomoći svima koji imaju prave ideje i rade na razvoju fizičke kulture kod mladih. Od 2012. godine u pančevačke škole, sportske klubove i udruženja građana stiglo je skoro 85 miliona dinara iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu za unapređenje fizičke kulture i sporta među mladima. U toku prošle nedelje doneta je i odluka o novoj raspodeli sredstava za prvu polovinu 2014. godinu, koja će biti zvanično objavljena za desetak dana.

Dobra saradnja kada je reč o fizičkoj kulturi i sportu kod mladih i klubova i škola i udruženja iz Pančeva sa Pokrajinom počela je, u stvari, posle dolaska Pančevke Marinike Tepić na čelo Sekretarijata za sport i omladinu. A podaci su na početku njenog mandata pokazali da je do tada Južni Banat bio najzapostavljeniji kada je reč o pokrajinskim sredstvima za ovu oblast.

- Podržavamo decentralizaciju, da se ne dešava sve u Novom Sadu i u Beogradu. Novosađani su često autistični kada je reč o bilo čemu što nije u vezi sa okolinom Novog Sada ili Bačke. Bio mi je cilj da malo podignem Južni Banat, i naravno moj Grad Pančevo, jer ne bih bila tu gde jesam da moja stranka nije imala podršku Pančevaca. I ja, da se nisam bavila gimnastikom, baletom, umetnošću, ne bih možda imala toliko senzibiliteta za našu decu i pomagala im i iz Fonda za talente - rekla je Marinika Tepić.

Ona ističe da je veliki problem to što sportski klubovi koriste školske sale i terene, a ništa u njih ne ulažu, trošeći tako školsku infrastrukturu. Grad za vrhunski sport treba da obezbedi posebne resurse, jer su škole namenjene školarcima, upozorava Tepić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina